mynewspapers.net

Korkskruv willow tree information

Korkskruv willow tree information


Salix matsudana, eller korkskruv vide, är ett litet träd infödda till Kina. Det vetenskapliga namnet på trädet gavs till det i heder av den japanska botanikern, Sadahisa Matsudo. Den korkskruv pilträd är kort, bara nå ett genomsnitt på 25 fot lång. Det är en tvåbyggare blommande träd som är vanligast som prydnadsväxt.

Storlek

Den korkskruv pilträd är en small och medium höjd pilträd. På förfallodagen, kan det vara allt från 20 till 40 fot lång. Vide kan spridas 15 till 30 fot och har en snabb tillväxt. Trädet också har en kort livslängd och behöver bytas. Denna typ av pilträd kan planteras i många olika typer av jord, med partiskt till full sol. Det kan anpassa sig till många olika klimat. Vide producerar blommor, men den blommans färg och storlek är subtila, och blandar med bladen.

Geografi

Korkskruv vide träd härstammar från den nordvästra regionen av Kina. Det har införts i världen till Nordamerika, Australien och Europa. Det används allmänt som en prydnads träd inom dessa områden eftersom korkskruv vide har en kort livslängd.

Tidsram

Tillväxt från starter träd till full mognad tar bara 10 år. Beroende på klimat har vide en definierad sommar och vinter cykel. Korkskruv vide bär liten, gul-grön hanblommor för blommor. Dessa blommor växer i kluster utan kronblad. Många odlare beundra korkskruv vide vinter gren mönster. När bladen har fallit, visas den tvinnade kvistar och grenar som växer nästan parallellt med stammen på trädet och sedan kurvan ut igen.

Fördelar

Korkskruv willows har många fördelar för trädgårdar och landskapsplanering. Pil växer inte lång, men har fortfarande en intrikat rotsystem. Trädet växer snabbt, vilket ger snabbt träd skydd för egendom rader. Korkskruv willows kan också odlas mycket som bonsaiträd, på grund av dess knotiga, vridna grenar. Salix är lätta att underhålla och kan odlas i USDA härdighet zoner 4 till 8.

Överväganden

Korkskruv willows är ett användbart träd för prydnadsändamål, men kommer inte att fungera bra som en stark skugga träd. Om du planerar att använda en hybrid form av korkskruv vide, det finns en större chans att trädet har cankers eller sjukdomar. Variationerna som är benägna att dessa problem bland Austree och gyllene lockar.