mynewspapers.net

Koreansk konst & hantverk för barn

Koreansk konst & hantverk för barn


Koreansk konst kan ofta går vilse bland havet av japansk och kinesisk konst, kultur och traditioner. Korea har en rik kultur egen vilket jämväl har en uppsjö av konst som du kan översätta till hantverk för barn. Hantverk kan också bli pedagogiska verktyg samtidigt lära barn deltar i konsthantverk om koreansk kultur.

Vävning

Väva korgar, mattor och andra dekorativa konstverk från wancho, en gemensamma reed Funna i Korea. En platt, enkel produkt, till exempel en matta, Grytlapp eller bordstablett blir lättare för barn att skapa än mer komplexa strukturer såsom en korg. Wancho är normalt återfinns i risfält och marsh landar i Korea och beskrivs som glatt och mjukt men slitstarkt och mjölkaktig färg. Koreanerna väva vanligtvis containrar och golvmattor från denna reed. Använd långa, tunna robust vassen för material, eller använda ett konstgjort substitut, garn eller remsor av filt.

Keramik

Korea är känd för sin keramik keramik. Japanska keramik är känd för sin moderna och eleganta utseende och kinesisk keramik för sin ljusa färger och storlek. Koreansk keramik är vanligtvis vita, enkla och naturliga utseende, keramik är ofta prydd med målningar av blommor och växter. Har barn forma sin egen keramik av lera. När de har nått den avsedda utformningen, baka leran enligt anvisningarna på förpackningen. Efteråt, måla keramik vit. När den vita färgen har torkat, lägga till några subtila stänk av färg med blommig märkningar och mönster som liknar koreanska stilar. Ställa ut bilder eller prover av koreansk keramik för barnen att imitera.

Bambu Fan

En populär konst och instrument i Korea är bambu fläkten. Barn kan skapa sin egen version, med konstruktion papper i stället för bambu. Har barnen dekorera två bitar av papper med mönster och blommiga mönster påminner om keramik och kära. Eller skriv ut färgkopior av koreansk konst att använda som fan. Lägg ut flera remsor av bambu trä på insidan, odekorerat sidan av ett ark papper limma dem på plats omkring en tum eller mer isär. Remsor av bambu bör vara ungefär en tum eller två kortare än längden på ett papper, så att du senare kan skapa ett handtag. Placera lim ovanpå bambu trä och lägg det andra inredda arket på toppen med den färgstarka sidan upp. Sedan vika papper och trä width-wise dragspel stil, med cirka halv tum veck. En gång färdig och Övik, nypa botten av fläkten och vik det över för att skapa ett handtag. Limma eller tejpa handtaget på plats.