mynewspapers.net

Koppar vs aluminium köksredskapKoppar och aluminium Köksartiklar har få likheter och många skillnader. De är gjorda av olika material, säljs i olika typer av butiker och på motsatta sidor av kostnaden spektrum, men de delar ett gemensamt problem. Reaktiviteten hos material som används i dessa två typer av köksredskap får göra kockar tänka två gånger innan de köper dem.

Koppar köksredskap

Koppar köksredskap är den bästa genomför Köksartiklar på marknaden. Denna typ av köksredskap blir varm väldigt snabbt när den används på en kokplatta eller i ugnen. Koppar köksredskap är uppbyggd av ett koppar matlagning fartyg och oftast har handtag bifogas sidorna. Eftersom handtagen inte är avsedda att leda värme, kan de göras av olika material. Koppar kastruller kan vara belagd med andra material på matlagning ytan.

Aluminium köksredskap

Aluminium köksredskap är extremt lätta. Detta, i kombination med det faktum att aluminium är en bra ledare av värme, innebär att aluminium stekpannor kommer att värma upp mycket snabbt. Dock tyngd, kan inte aluminium kastruller hålla kvar värmen mycket bra. Detta betyder att när en kall mat objekt läggs till i kokande vatten, temperaturen kommer att sjunka och det kommer att ta tid tills vattnet kokar igen. Aluminium kastruller kan också ta på en eloxerad yta eller har deras matlagning ytan belagd med andra material.

Reaktivitet och säkerhet

Både aluminium och koppar kastruller anses reaktiv. Detta innebär att vissa livsmedel, när kokta, kan orsaka en kemisk reaktion med pannan. Koppar eller aluminium kan läcka ut i maten. Om inte kokkärlet har varit belagd med ett annat material att minska reaktivitet, bör sura livsmedel inte kokas på dessa fartyg. Några av de stora problem livsmedel är tomater och citrusfrukter.

Kostnad och tillgänglighet

Koppar köksredskap är den dyraste typen av köksredskap på marknaden, medan aluminium är en av de billigaste. Aluminium köksredskap är vanligtvis tillgänglig på många butiker inklusive stor låda lågprisbutiker och kök butiker. Koppar köksredskap, å andra sidan, finns oftast bara på high-end kök butiker. De flesta hem kockar använder koppar Köksartiklar eftersom det kan kosta över £650 för en uppsättning av köksredskap.

Kulinariska poäng

Koppar grytor är mycket mer mångsidig i köket än aluminium köksredskap. Sedan koppar Köksartiklar värms upp snabbt och håller värmen bra, är det ett utmärkt val för brännande. Aluminium köksredskap kan ha svårt brännande stora bitar av kött eftersom det kan svalna snabbt när man kommer i kontakt med köttet.