mynewspapers.net

Konvertera ett kassettband till MP3 på Mac

Konvertera ett kassettband till MP3 på Mac


Ljudkassetter är dinosaurier. När höjden av transportabla musik, de har ersatts av digital audio spelarna. Det är ingen anledning att kasta dem bort, men eftersom du kan digitalisera dem på din Macintosh-dator med hjälp av några enkla komponenter och ägna lite tid åt den. Ljudkvaliteten blir inte så klart som digitalt inspelade musik, men vissa människor gillar analoga ljudet av skivor och kassettband.

Instruktioner

• Montera kassetter du vill digitalisera. Om du har tejp renare och smörjmedel, är det en bra idé att rengöra dem innan dem att digitalisera. Vissa kassett spelare har huvuden som rengör bandet så den passerar, så om du har en av dessa, kan du hoppa över detta steg.

• Hämta ljudinspelning programvara om du inte redan äger den. Det finns många freeware och shareware ljudinspelning programvarupaket för Mac online. Om du vill ha mer kontroll över ljudet slutprodukten, finns det professionell och hem ljudprogram som ger dig möjlighet att utjämna ljudet, minska buller och allmänt "slå upp" den ursprungliga audio kvaliteten. Vissa program tillåter direkt MP3 konvertering, men i andra kan du behöva spela in i full storlek AIFF-format och sedan konvertera filer till MP3.

• Krok upp din kassett spelare via RCA phono-kontakter till analog-till-digital-omvandlare. Denna omvandlare vanligtvis har två phono plug ingångar och två utgångar på ena änden och avslutas i en USB- eller FireWire kontakt i andra. Observera att för vissa av dessa enheter, måste du ha utgångar är anslutna till en förstärkare och högtalare för mekanismen att arbeta.

• Cue upp din första kassettband i spelaren och ställa in ljudinspelning programvara inspelningen ska börja. Starta programvaran brännaren innan du börjar kassetten så du inte missar något av materialet på bandet.

• Spara dina digitala inspelningar i en mapp på din Mac. Du kan flytta dem till enskilda mappar senare, eller, om du ska använda Apples egna musikprogram, importera och konvertera spår automatiskt kommer in dem under artist namn och albumet titeln du inkludera med varje låt.