mynewspapers.net

Kontrollerad skriva verksamhetKontrollerad skriva verksamhet är grundläggande för undervisning mediekunskap för barn eller vuxna. Till skillnad från andra former av skriva uppmaningarna eller aktiviteter, kontrollerade skrivande fokuserar på grammatiska mönster, meningsbyggnad, skiljetecken och ordföljd. Kontrollerad skriva övningar kan hjälpa eleverna lära sig att uttrycka sig effektivt på korrekt engelska.

Kopiera

Kontrollerad skriva verksamhet


Ge eleverna en tidning eller tidskrift artikel och be dem att cirkla ord som de inte vet. Kopiera orden individuellt på indexkort och uppmuntra elever att vända tillbaka genom korten för att öka deras kunskap om ord.

Listor

Kontrollerad skriva verksamhet


Göra listor. Rita på inlärarnas enskilda intressen för ämnen. Fråga sport fans att göra förteckningar över sina favoritsporter eller spelare. Be eleverna med utvidgade familjer att göra listor för deras familjemedlemmar, gruppera namnen av förhållande, som mostrar och kusiner. Variera aktiviteten genom att be eleverna skriva en att göra-lista.

Former

Samla olika former och applikationer för elever att öva fylla, med deras namn, postadress och andra efterfrågade uppgifter. Hjälpa arbetssökande genom att tillhandahålla exempel på ansökningsblanketter för snabbmatsrestauranger. Läsfrämjande genom att tillhandahålla bibliotek kort ansökningsformulär. Fylla i en ansökan tillsammans innan vi ber eleven försöka fylla i ett formulär individuellt.

Humor

Liva upp i klassrummet med hjälp av MAD LIBS eller andra Fyll-i-blank berättelser. Granska de grundläggande delar av tal och uppmuntra elever att skriva ner deras förslag för hur man ska fylla i tomrummen.