mynewspapers.net

Kontinuerlig blommande perenner

Kontinuerlig blommande perenner


Perenner är växter som lever mer än två år. De dör på marken under vintermånaderna och dyka upp igen på våren. Perenner är härdiga växter som är hörnstenen i blomma trädgårdar och bostadsområden landskapsarkitektur. De används för gränserna, som accent växter och i massa planteringar. Trädgårdsmästare ser ofta till särskilda typer av långvarig, färgglada perenner att ge kontinuerlig blomning under hela växtsäsongen.

Härdiga pelargoner

Härdiga pelargoner är lätt att växa i full sol och väl dränerande jord. Dessa plantor i områden med låg nederbörd kräver veckovis bevattning. De ger kontinuerlig blommar i flera veckor under sommaren. De kommer i en mängd arter som förse trädgårdar, många färger från ljust rosa till blått. Härdiga pelargoner är härdiga i USDA härdighet zoner 4 till 8 med variationer för vissa sorter.

Shasta prästkragar

Shasta prästkragar är en lätt erkända växt med blommor som har gyllene gul centra med vita kronblad omger dem. De är härdiga i zoner 4 till 9 och blommar kontinuerligt under slutet av våren och sommaren. Dessa daises föredrar sol till skugga och locka fjärilar till trädgård områden. De är lätta att ta hand om, kräver lite kompost och minst 1 tum vatten en vecka från regn eller bevattning.

Coreopsis

Coreopsis, även känd som tickseed, växer i full sol eller halvskugga i hadiness zoner 3 till 10, beroende på sort. De är inte kinkig om markförhållanden och växa i yvig, välformade klumpar. Deras daisy-liknande blommor blomma i en mängd färger hela sommaren och in på hösten. Blommorna bör skäras tillbaka för att uppmuntra kontinuerlig blomning. Coreopsis har bra torka tolerans och kräver lite underhåll.

Dagliljor

Dagliljor producera ljusa, färgglada blommor som öppnar under en lång tid och kräver lite omsorg. Detta härdiga, anpassningsbar perenn tål ljus skugga, men växer bäst i full sol. De kommer i ett brett utbud av färger och sorter, av vilka några är natt blommande och doftande. De gör bäst i något surt, organiskt rika jord. Dagliljor är härdiga i zonerna 3-10 med variationer i sorter.

Plumbago

Plumbago är en perenn buske som är härdig i zon 9-11. Det har vinelike stjälkar täckt med ett överflöd av små blommor, ofta en djupblå färg. Plumbago kan användas i behållare, som en säkring och i massa planteringar och tänka inte värmen. Plumbago har en tendens att sprawl och kan fylla i områden snabbt, så det måste ha utrymme att växa.