mynewspapers.net

Konsult farmaceut krav

Konsult farmaceut krav


En konsult farmaceut är apotekare vars uppgift är att fungera som en professionell konsult till andra yrkesgrupper. Dessa farmaceuter ge råd till andra läkare, sjukhus och även till enskilda patienter som hyr dem som konsulter. Det finns dock några krav att vara rådgivande farmaceut som är utöver de som de behövs för att vara en vanlig farmaceut.

Grad

Det första kravet som konsult apotekare har att möta är graden. Alla apotek har att tjäna en Pharm.D. grad om de tränar i USA. Denna grad är ett fyraårigt program, och innan studenterna har rätt att delta i programmet, de har att gå igenom två års jobb-specifika studier. Vissa elever kan tjäna en faktiska kandidatexamen, och sedan få sina Pharm.D. examen som en Påbyggnadsexamen.

Licensieringen

När en elev har fått den nödvändiga graden vara en farmaceut, har han sedan att få sin farmaceutiska licens. För att även ta examen, måste en person har tjänat sin Pham.D. examen från ett ackrediterat program. Efter det, kommer att i Nordamerika, han tentera nordamerikanska farmaceut licens. Om han klarar denna examen, kommer att han tillåtas att bli en praktiserande apotekare i Nordamerika.

Andra krav

En rådgivande farmaceut bör ha vissa andra kvalifikationer också. Exempelvis bör en rådgivande farmaceut ha viss erfarenhet i fältet för att bevisa att hon vet precis vad hon biträder sina klienter om. Dessutom bör en rådgivande farmaceut kunna ta mycket vetenskapliga idéer och förklara dem i klartext till sina kunder, så att de sätt droger agera på kroppen eller interagera med varandra mer lätt kan förstås av dem som inte har medicinsk kunskap.