mynewspapers.net

Konstprojekt: Strimlad vete höstack

Konstprojekt: Strimlad vete höstack


Om du vill komplettera din undervisning om gårdar och djur, har studenter göra höstackar från strimlad vete flingor. Att göra höstackar är också en rolig aktivitet för barn för tråkig sommar eftermiddagar där de kan skapa en jordbruksmodell att leka med. Du kan antingen göra ätbara höstackar med jordnötssmör som lim för haystack formerna eller helt enkelt använda hantverk lim och strimlad vete. Göra tredimensionella höstack former med socker kottar eller styrofoam kottar, eller platt höstackar av skärande triangulära former från kortpapp.

Ätbara höstackar

Ätbara höstackar är tredimensionella staplar gjorda av socker kottar och strimlad vete flingor. Spridningen vanilj eller choklad glasyr på koniska socker kottar, att se till att lagret är ens. Strö över strimlad vete flingor på glasyr, skakar bort överskottet. Omväxlande, du kan också rulla frostat kottar i spannmål och skaka kottar för att ta bort extra spannmål. Placera dessa höstackar med den koniska sidan ovanpå att likna verkliga höstackar.

Oätliga 3D-höstackar

Oätliga höstackar är bekvämt att göra för skolprojekt, eftersom de innebär lätt tillgängliga hantverk som tjockt papper och klister. Skär en triangel från kortpapp och rulla den för att bilda en kon. Tejpa eller limma överlappande slutet att hålla konen på plats. Sprid lim på kotten med en borste och strö strimlad vete flingor. Låt torka helt innan du använder höstackar.

Oätliga 2D-höstackar

Göra ett collage konstprojekt intressant genom att göra två dimensionell höstackar att låna ut några textur och färg till landskap. Rita trekantig eller rullade höstack former på papper eller kort stock. Måla lim på höstacken, vistas inom konturerna. Strö över strimlad vete flingor på limmet, beläggning höstacken väl. Lyft kortpapp och borsta bort överflödigt spannmål. Komplett landskapet som önskas.

Höstack Snacks

Höstack snacks utgör ett bra komplement till en gård-tema fest och dubbla upp som ett konstprojekt för barnen att göra på en födelsedagsfest. Smält 1 kopp choklad chips eller jordnötssmör. Rör i 2 dl strimlad vete flingor och släppa skedar av denna blandning på en plåt med smörpapper. Tillåta höstack snacks att torka innan du dricker.