mynewspapers.net

Konstprojekt för seniorerMånga pensionärer bly hälsosam livsstil som tillåter dem att delta i en mängd roliga aktiviteter såsom friluftsliv, sport och resor. Konstprojekt är jämväl, bra aktiviteter för seniorer, som de åberopar kreativitet och inspiration. Vissa projekt kan även ha positiva hälsoeffekter, också. Om du letar efter art projektidéer för pensionärer, överväga att måla, skulptera, scrapbooking eller mosaik.

Familjeporträtt

Måla ett familjeporträtt från bilden av ett fotografi är ett konstprojekt som ska lyfta andarna, förbättra skicklighet och koppla av konstnären. Har målaren placera ett fotografi av en familjemedlem framför honom och försöker kopiera den genom målning. De bör se till att inkludera identifiera egenskaper som en favorit tröja eller uniform familjemedlemmen bär ofta. Om de är skickligare på målning, får de måla porträtt mot en bakgrund som en beach eller park. Efter att konstnären har avslutat sin målning, ha henne förklara vem är familjemedlemmar och någon betydelse för målningen.

Skulptera

Seniorer kan skapa unika objekt med hjälp av polymerlera, som är idealisk för att utöva ömma händer och fingrar. Använda polymerlera till craft fåglar, hus eller fjärilar, till exempel för en rolig och kreativ verksamhet. Om du leder en klass, kan det vara bäst att välja ett projekt för klassen skapa med lera. Om du bara undervisar två eller tre personer, tillåta dem att välja sina egna projekt för att skapa.

Scrapbooking

Scrapbooking är ett roligt sätt att se över tidigare minnen, samt njuta av en kreativ sida. Har din seniorer samla bilder av sig själva, familj och vänner att inkludera i klippboken. Klippböcker göra använda av olika färgade papper som mönster, och är ett kreativt sätt att organisera sina bilder och berättar historier. Har din grupp organisera sina bilder men de skulle vilja, vare sig det är genom milstolpe, familjemedlemmar eller verksamhet och börja dekorera sina scrapbook som de vill.

Mosaik

Konsten att mosaik kan variera från enkla till mer komplicerad, beroende på vilka typer av material som används och hur. Konstform är mycket avslappnande. För enkel mosaiker, placera olika färgade pärlor eller papper på bordet och låt seniorer skapa oavsett vilken bild de föreställa sig genom limning objekt som papper. Mer komplex mosaik skapelser kommer att kräva mosaik. För att göra detta enklare, använda mosaik kit, som kommer med nödvändigt material.