mynewspapers.net

Konstprojekt för egyptiska hieroglyfer

Konstprojekt för egyptiska hieroglyfer


Egyptiska hieroglyfer är piktogram som inte bara skildra innebörd men har också en estetisk aspekt. Dina elever kan använda dem i många olika konstprojekt; hieroglyferna kan exempelvis vara ristade i trä med ett verktyg för vedeldning. Blivande projekt kan delas in i fyra grupper: handgjorda små föremål formad som egyptiska hieroglyfer; målning och teckning konstprojekt bygger på egyptiska motiv och hieroglyferna; Egyptisk stil anläggningar. Egyptisk stil föreställningar.

Små föremål som representerar egyptiska hieroglyfer

Konstprojekt för egyptiska hieroglyfer


Vackra dekorationer till granen formad som egyptiska hieroglyfer kan göras av kartong. Flesta av de hieroglyfiska tecken har klar silhuetter gör det är lätt att skära dem ur kartong eller papper. Det är möjligt att brodera vissa hieroglyfer och traditionella egyptiska symboler med positiv innebörd exempelvis ankh symbolen.

Måleri och teckning projekt

Konstprojekt för egyptiska hieroglyfer


Designa en tapet prydnad som representerar egyptiska motiv och hieroglyfer. Idén om tapeten är mycket produktiv, eftersom en rulle tapet förutsätter vertikal riktning av prydnad, och de gamla egyptierna skrev ofta från topp till botten att skapa en vertikal rand av hieroglyfer. Rita egyptisk stil smycken som innehåller hieroglyfer för kläder är ett annat alternativ. Använda fotografier av de forntida egyptiska gravarna för målning hieroglyferna på en hopfällbar skärm---som en kinesiska eller japanska. Sådan skärm kan användas som en del av en konst anläggningar eller för föreställningar tillägnad egyptisk historia och konst.

Installationer

Konstprojekt för egyptiska hieroglyfer


För att hitta riktiga egyptiska artefakter är svårt, även om du kan använda flera repliker av antika mästerverk för ändamålet. Ett annat sätt att skapa en installation tillägnad egyptisk historia är att imitera egyptiska funktionsläget av tänkande med hjälp av moderna saker. Till exempel, analysera egyptiska idén om en grav. En egyptisk grav är snarare en optimistisk plats, eftersom en person som förberett för sitt framtida liv och tog med sig alla nödvändigheter som mat, dekorationer, verktyg etc. För att imitera en egyptisk grav du kan samla in alla nödvändiga saker en modern person skulle vilja ha i framtiden liv: till exempel en dator, en flaska läsk, mobiltelefon etc. För att betona att idén är egyptiska i sitt ursprung använder en skärm målade med hieroglyfer.

FöreställningarDet finns många litterära verk dedicerade till antika egyptiska historien, och bland dem "Farao" av Boleslaw Prus, "Josef och hans bröder" av Thomas Mann m.fl. Dramatisera de mest uttrycksfulla delarna av dessa verk och erbjuda dina elever för att utföra dem i en specifik teatraliska miljö. Använda egyptiska hieroglyfer för att dekorera kostymer och scen. Dessutom är det möjligt att organisera en mode prestanda visar forntida egyptisk stil kostymer som medföljer varje deltagare med ett tillkännagivande skriven med hieroglyfer.