mynewspapers.net

Konstgjorda vatten funktioner

Konstgjorda vatten funktioner


Vatten funktioner lägga till lager i trädgårdar. Enligt fina trädgårdsskötsel, lägga till en damm "enriche(s) trädgårdens design." Vatten funktioner producerar meditativa ljudet av rinnande vatten och återspeglar omgivande växter och himlen. Dammar kan användas till huset fisk, växer en trädgård av vattenväxter, eller ens för simning. Stora vatten funktioner som vattenfall och dammar kan läggas till stora trädgårdar, medan lodrätt orienterad fontäner är en bra passform i mindre trädgårdar.

Vattenfall

Många typer av konstgjorda vattenfall kan användas i en hem trädgård. Du kan köpa mekaniska vattenfall som är utformade för att återvinna vattenflödet, så att ingen extern källa av vatten krävs att mata fallen. Konstgjorda trädgård vattenfall kan också byggas från stenar och andra naturmaterial. Dessa vattenfall kan matas en naturligt förekommande vattentäkt eller med konstgjorda inslag som en damm eller vatten återvinning system liknar den som beskrivs ovan.

Dammar

Trädgård dammar 101 listar fem typer av konstgjorda dammar: förformade, fodrad, kit, bada och fiska. Formar som kan köpas, placeras i marken och fylld med vatten är förformade damm. Fisk och simning dammar är exakt vad de låter som, och kit dammar är de byggda från kit. Fodrad dammar görs genom att köpa foder, gräva ett hål i marken, om fodret i hålet och fylla hålet med vatten. Konstgjorda dammar, särskilt fisk och simning dammar, måste filtreras och utrustad med en pump för att upprätthålla en ny leverans av vatten.

Fontäner

Fontäner kan vara fristående trädgård har, uppfördes bredvid ett vattenfall eller fäst vid en damm. Fontäner kräver en pump att cykla vatten. Fontäner kan kopplas till samma pumpen som för en damm eller vattenfall. Vattenfall pumpar är ofta en underground. En fontän som bifogas den samma pumpen som ett vattenfall skulle stå bredvid vattenfallet. På samma sätt skulle en fontän som bifogas en damm pump stå bredvid, eller vid kanten av en damm. Fristående fontäner kräver en oberoende pump eller liknande vatten-cykling. Estetiskt, kör hem Trädgårdsfontäner allt från rödlätt, renässansen-inspirerade bitar till meditativ och underskattade japanska.