mynewspapers.net

Konst tekniker för barnUtforska olika konst tekniker med barn uppmuntrar dem att utveckla inte bara estetisk uppskattning och praktisk art färdigheter, men en djupare förståelse för vårt förhållande till omvärlden, våra känslor om att och hur vi kan kommunicera känslor med andra. Använda olika media för att uppmuntra barnen att uttrycka sina konstnärliga idéer i alternativa sätt och ge dem möjlighet att utveckla sin kreativitet.

Multimedia collage

Göra collage med dina barn att utveckla sin förståelse av hur enskilda konstverk skapas genom att bygga upp många olika former och färger. Använda blandade medier att betona hur olika texturer och dimensioner kan uttrycka olika idéer och känslor. Denna typ av konst teknik är mycket effektiv när den används för självporträtt. Uppmuntra barnen att tänka på olika delar av sina kroppar och vilka material är bäst lämpad för att skildra dem.

Skriva ut

Print-baserade konst hjälpa barnen förstå om mönster och upprepning, som visas som mycket i den naturliga världen de kommer att fokusera på i framtida projekt, som det gör i studion. Skapa enkla grafiska mönster, antingen genom att klippa ut figurer från hård kort som schabloner och målning genom dem på en annan yta, eller genom limning sträng på en träkloss i konturerna av en enkel form, doppa strängen i paint och trycka ner på en yta att skriva ut. Visa barn hur samma mönster kan upprepas många gånger för att bilda en större bild.

Målning

Paint är det medium som vanligtvis associeras med konst, men det är viktigt att Visa barn i många olika typer av färg och de tekniker som kan användas för att tillämpa den. Ge dem en bild för att måla med penslar och sedan be dem att återskapa samma bild med finger-painting och sedan svampar doppade i färg. Diskutera rollen av abstrakt konst. Använd vatten färger och oljebaserade färger att jämföra effekter och göra enfärgade och flerfärgade bilder.

Skulptur och installationer

Konsten går utöver det som kan hängas på väggar. Skapa natur-baserade skulpturer och konstinstallationer med barn med hjälp av skogen material som löv, grenar och blommor eller kust-baserade material som skal, havet-trä och drivved för att skapa former och mönster i deras naturliga miljö som speglar den stora utomhus. Ta bilder av formerna så att de kan visas och diskuteras hemma eller i klassrummet.