mynewspapers.net

Konst-projekt om mayafolket & AztekernaMaya och Aztec kulturerna är en viktig del av nordamerikanska historia. Dessa kulturer som fanns i hela Mexiko, tenderade att ha konst som kretsade kring ljusa färger och solen. Allt från små Aztec sun stenar till Maya jättekliv pyramiderna, hade dessa kulturer en rik konstnärlig historia. Konst är ett naturligt val för att lägga till en lektionsplan på endera eller båda av dessa kulturer.

Aztec mosaik Mask

Studenter kan återskapa exempel på traditionella Aztec masker dekorerad med turkos och korall cottoplattor. Bilda en mask från svart eller grå lera med ett uppochnervänt papper skål som en mögel. Använda ytterligare lera för att bygga upp ögat åsar och munnar på maskerna. När masken är gjuten, kan eleverna rulla ut turkos och korall lera och skär den i plattor för att dekorera masken. Limma brickorna för att masken medan leran är fortfarande smidig och låt torka.

Aztec sunsten

Studenter kan också använda lera för att göra en Aztec sunsten. Aztekerna gjorde sun stenar att fira solen som var deras huvudsakliga gudom. Ge studenter en klump lera och få dem platta till den till en disk och sedan använda en plast kniv för att skära kanterna i trianglar, som representerar solens strålar. Använda extra lera för att göra ansiktsdrag på solen. När torr, har studenter måla deras sun stenar med lysande färger.

Maya steg Pyramid

Egypten är inte den enda platsen känd för pyramider; Mayafolket byggde spektakulära klev pyramider i Mexico. Studenter kan skapa ett exempel på en klev pyramid använder kartong kylskåp soda lådor och andra pappkartonger. Detta är ett stort projekt som kan ta en plats av hedern i klassrum, bibliotek eller skola lobbyn. Har eleverna studera formen på ett verkligt steg pyramid och använda kartonger för att bygga något liknande. Måla rutorna för att likna riktiga stenar.

Maya namn

Passerar ut en kopia av Maya alfabetet och har studenter använda symbolerna för att stava deras namn. Eftersom Maya alfabetet är inte detsamma som det engelska alfabetet, har eleverna att tänka om vad ljud skulle representera ljud i deras namn. Har eleverna göra affischer av deras Maya namn att ta hem eller plack för deras skrivbord.