mynewspapers.net

Konst-projekt med hjälp av genomskinligt papper

Konst-projekt med hjälp av genomskinligt papper


Genomskinligt papper kan användas för en rad projekt som en konst material i sig eller som ritpapper eller bakgrunder i större projekt. Genomskinligt papper---ofta kallas "velum" av kortet beslutsfattare---finns tillgängliga från hantverksbutiker och papper leverantörer i ett brett utbud av vackra och inspirerande färger och även marmor effekter.

Papper "målat glas"

Genomskinlig färgad velum är idealisk för att göra papperet motsvarande av målat glaskonst. Börja med att spåra en design till hård svart kort med krita som om att göra en stencil. Använda en kniv att skära ut delar av konstruktionen, och sedan limma eller tejpa färgade velum till baksidan av kortet. När detta är placerad mot en ljuskälla som ett fönster, lyser ljuset genom den genomskinliga velum, skapa vackra färger.

Ritpapper

Ritpapper är transparent och genomskinlig än när den placeras över en bild, raderna kan tydligt ses genom den. Dessa linjer spåras sedan över så bilden är duplicerat på spårning papper. I vissa konstprojekt görs spårning med penna. Den dras på sidan av ritpapper sedan placeras ansiktet ner på ett tomt pappersark och raderna gnuggade över från baksidan av papperet tills de ursprungliga penna linjerna överförs till den nya papperet.

Origami

Genomskinligt papper kan vara särskilt effektivt när det används i den antika orientaliska konsten origami eller vika papper. Ett urval av webbplatser erbjuder gratis origami mönster. Genom att använda velum i din origami, kan du producera vackra dekorationer för hängande från julgranar, där de kommer att lysa med ljuset från Christmas lights, eller hängande i ett fönster eller även runt lampor för hushållsbruk.

Shadow Puppets

Genomskinligt papper kan användas i större konst projekt, såsom att skapa skugga dockteater. Sådant projekt är lämplig för vuxna och även små barn. Silhouette former av djur och människor är klippt från hård kort och bifogas en käpp för att skapa en marionett. Dessa kan vara så enkelt eller komplicerat som konstnärens talanger tillåter. En genomskinlig pappersark sträcks sedan över en ljuskälla att bilda en skärm eller "front-släpp" mot vilken dockteater äger rum.