mynewspapers.net

Konst projekt för tonåringar för undervisning kommunikationTonåringar är notoriskt dåliga på att kommunicera. Hur många gånger har en av din high school-elever svarat på en uppriktig fråga med, "Vad"? Dock behöver lär tonåringar att kommunicera inte vara en helt meningslös uppgift. Eftersom konst har befogenhet att öppna upp vistas inom jaget som vanligtvis går outforskade, kan det vara ett perfekt medium för kommunikation till tonåringar.

Självporträtt Exchange

Detta projekt syftar till att få tonåringar funderar på hur andra ser dem och hur de ser andra. Börja med att be eleverna rita ett självporträtt. Betona det faktum att även om de inte är skickliga konstnärer, poängen är att producera en bild som symboliserar hur de ser sig själva. Detta bör ta tjugo till trettio minuter. Sedan par studenterna upp och få dem att utbyta självporträtt. Be eleverna att tillbringa tio minuter att förklara för varandra vad de ser i varandras självporträtt. Är deras self-conceptions liknande eller olika? Då har tonåringarna limma deras porträtt tillsammans på ett stort ark av papper, att göra en "kommunikation väggmålning."

Konstverk Show-and-Tell

Tonåringar kan vara ovilliga att kommunicera brist på möjlighet att tala om sina egna intressen i en grupp. Be eleverna att ta in en bit av "konstverk" som intresserar dem för detta projekt. Stress att det inte behöver vara ett konstverk i den konventionella avkänningen: det kan vara ett skivomslag, en serietidning, en cool T-shirt design, så länge det är verkligen något som de gillar. Har eleverna kommit till framsidan av klassen ett i taget, och förklara deras valda konstverk. Då, för komponenten projektet har studenter tillsammans besluta på klassens favorit bit. Tillsammans, kommer studenterna med de topp tio skäl till varför de gillar konstverket.

Kommunikation-blockerare

En viktig aspekt av undervisning kommunikation är att få ungdomar att förstå ord som är kränkande, och därför kan blockera kommunikationen mellan sig själva och andra. Har eleverna generera en lista av ord som, när hörde, göra dem vill sluta kommunicera (nivå vilka ord du hitta acceptabla för den här övningen kommer att bero på ditt eget omdöme). Du kanske vill undvika svordomar, så leta efter termer som "fat," "ful", "dum", "idiot", och andra. Tilldela varje student en av dessa ord, och låta honom forskning ordets historia, att uppmärksamma hur ordets innebörd har förändrats över tid. Då varje elev kommer att producera ett konstprojekt som innehåller ordet 's skiftande innebörd (lämna rum för kreativitet här), vilket kulminerade i en presentation av arbetet i klassen. Poängen är att "frysa" dessa kommunikation-blockerande ord till konst, så att din grupp tonåringar vet inte för att använda dem.

Icke-verbal ritning projekt

Målet med detta projekt är att Visa tonåringar att icke-verbal aspekter av kommunikation är ofta lika viktig som orden. Ta in olika korta bitar av dialog från böcker, lekar eller tidningar och tilldela en till varje student. Eleverna måste föreställa en scen mellan två människor att gå med på deras offert, men de måste producera tre teckningar: en där det som sägs är positivt, en där det är negativa och ett där det är något annat (de kan använda sitt eget omdöme för detta). Har eleverna presentera sina sista projekt i klassen. Förhoppningsvis kommer de har funnit att tonen kan påverka hur kommunikation kan komma över.