mynewspapers.net

Konst och vetenskap karriärer

Konst och vetenskap karriärer


Om du önskar för en karriär som kombinerar konst och vetenskap, erbjuder discipliner såsom arkitektur traditionella alternativ. Du får också utöva nyutvecklade discipliner, såsom art autentisering med vetenskapliga imaging och vetenskaplig visualisering. Vissa jobb luta mer mot den kreativa sidan, medan andra är starkt beroende av teknisk, vetenskaplig kunskap.

Arkitekt

Arkitekter blandar vetenskap och konst att design och plan miljöer människor använder dagligen och att hantera och övervaka byggandet inblandade. Blivande arkitekter förbereda genom att studera historia, matematik, fysik, vetenskap, främmande språk och engelska. Detta säkerställer att kandidaterna kommer att ha fantasi och inspiration för innovativ design och tekniska förmåga att verkställa det designen. Du kan välja en fem till sex - åriga kandidatexamen program eller ett fyra år grundutbildningsprogram program med en två - till tre - år magisterexamen komponent. En utbildning i arkitektur kan också leda till andra jobb som blandar vetenskap och konst, som fotografi och grafisk design.

Animation och illustration

Du kan arbeta i discipliner som illustration eller animation att skildra och visualisera vetenskapliga begrepp. Harvard Medical School Janet Iwasa skapat innovativa verktyg för att illustrera hur en cell cytoskelettet, eller ram. Nu föreläser hon om molekylär visualisering. Bang fungerar Wong, grundare av designbyrå, ClearScience, också i vetenskapen visualisering. Hans företag samarbetar med TV tidskrifter som "NOVA scienceNow" för att kommunicera idéer i visuella mediefiler.

Forskning Mikroskopi och vetenskapliga imaging

Denna karriärval innebär att autentisera konst, antikviteter och historiska arkeologiska bitar. Klienter är vanligtvis museer eller privatpersoner, beroende på var du arbetar. Forskare använder kol dating, chromotography och andra verktyg för att identifiera föremål. De sedan bedöma om konstnärer av den förmodade perioden hade tillgång till sådana material. Vetenskapliga "verktyg" som pigmentering kan bevisa en konstverk är en förfalskning om vilken typ av material som används är alltför moderna för påstådda ursprung datumet. Om du är intresserad av Konstförfalskning, kan du studera för en magisterexamen i internationell konst brott studier.

Konst och vetenskap

Du får också utöva en konstnärskarriär som direkt använder vetenskaplig teknik. Eduardo Kac praxis vad som kallas "transgena konst" (vad Kac kräver överföring av genetiskt material från en art till en annan att bilda en ny levande varelse) och använder Internet som en del av hans verk. Till exempel i hans konstinstallation, "Teleportera ett okänt tillstånd," Kac inrätta en videoprojektor pekade en planterade frön i ett mörkt rum. Internet-användare över hela världen ombads att peka sina webbkameror på himlen för att "teleport" deras fotoner till anläggningen för att hjälpa den att växa. Projektorn får videobilder som en kon av ljus för anläggningen och det faktiskt gjorde, växa. Utställningen visade att Internet kan stödja liv. Denna typ av karriär kräver en stark konst utbildning och teknik bakgrund (datavetenskap, till exempel).