mynewspapers.net

Konst lektioner på varma & coola färgerEn läxa att lära din början konst studenter är vikten av varma och kalla färger. Både varma och kalla färger används i teckning och målning för att förmedla olika känslor och stämningar. När du förklara att det finns varma och kalla färger, kan du planera lektioner för att se till att dina elever förstå begreppet.

Elektromagnetiska spektrumet

Det elektromagnetiska spektrumet av ljus, eller en enkel färg hjul, kan visa dina elever där varma färger och häftiga färger börjar och slutar. Börjar med rött, en varm färg, blivit färgerna gradvis svalare tills de avslutas med violett-röd (röd, röd-orange, orange, gul-orange, gul, gul-grön, grön, blå-grön, blå, blå-violett, violett, lila-röd). Färgerna på vänster sida av spektrumet är varmare färger, färger på höger är svalare. Dela ut en kopia av spektrumet till dina elever så att de kan se utvecklingen av färger.

Varma och kalla saker

Har dina elever påpeka saker omkring dem som är varma och svala. Till exempel får dina elever påpeka att solen är gul, som är en varm färg, eller att det blå havet är en cool färg. Dela ut ett kalkylblad med olika saker och objekt som brand, gräs, blommor och frukter. Sedan har varje elev skriva om objektet kan kvalificeras som en varm eller kall färg.

Varma kontra Cool

Förklara för eleverna att konstnärer använder varma och svala färger för att förmedla olika känslor. Varma färger är tänkt att känna dig varm, glad, glad och upphetsad. Coola färger ska göra din känna lugn, avslappnad och även dyster. Visa dina elever berömda konstverk i vilka varma och svala färger används specifikt. "Näckrosor" (1906) och "San Giorgio Maggiore av Twilight," både av Claude Monet, är goda exempel på olika målningar med varma och kalla färger.

Varma och kalla projektet

Visa dina elever hur varma och svala färger kan förändra målningar och teckningar med ett enkelt projekt. Dela ut två identiska målarbok sidor till varje student. Instruera dem att färga en sida med bara varma färger. När du är klar kommer de färg den andra sidan endast coola färger. När de två sidorna är färgade, har varje elev undersöka sidorna och beskriva hur de gör personen känner olika. Även om de är samma bild, kommer olika färger förmedla olika känslor.