mynewspapers.net

Konst idéer för sekundära studenter

Konst idéer för sekundära studenter


Högstadiet eller gymnasiet, studenter intresserade av konst är villiga att experimentera med former. När beslut fattas om konst idéer för sekundära studenter, design projekt att introducerar studenterna till olika medier och metoder, såsom gruppen konst, skulptur och blandteknik. Också kan att introducera studenterna till den kreativa sidan av näringslivet, som reklam och grafisk design, öppna dem till framtida karriärmöjligheter.

Väggmålningar

Sekundära studenter kan arbeta tillsammans för att skapa en stor, färgglad väggmålning på skolans område eller i ett godkänt offentligt område. Väggmålning projekt tar mycket tid, förhandling och team arbete, vilket är en fördel för studenter som vill komma in konstvärlden. Till exempel som ett team, kan studenter välja ämne eller tema för väggmålning, såsom en tropisk trädgård, enskilda små porträtt, en landsbygdens landskap eller en abstrakt bild. Studenter skulle då behöva arbeta med stadens tjänstemän att räkna ut när, var och till vilket pris de kan måla en offentlig byggnad vägg. En väggmålning konstprojekt är särskilt givande eftersom det är mer eller mindre permanent. Eleverna kan också fotografera arbetet och använda det för college program.

Papier Mache masker

Masker gör intressanta gymnasiet projekt eftersom de tillåter studenter att vara kreativ med 3D hantverk. Klassen kunde först studera den symboliska betydelsen av masker i gamla och moderna samhällen, från trä, afrikanska tribal masker i paleolitiska perioden till Native American masker huggen ur kalebasser. För en papier mache eller gips mask lägger studenten blöt tidning eller gasväv sedan gips i Paris över en kompis ansikte att göra mögel. Efter mögel torkar, studenten kan dekorera maskera med färg, mobiliteten teckningar eller blandad media, till exempel tyg eller återvunnet material.

Paketet Design

Kommer med en produkt och dess medföljande paketet design är ett idealiskt sätt för sekundära studenter att prova på konst i näringslivet. Studenten kommer upp med en idé till en liten produkt på marknaden, till exempel en ny diet soda att smakar som choklad kallas "Choco-lite." Studenten kommer sedan upp med en kollikonstruktion som lockar köpare att välja dryck ur livsmedelsbutik line-up, som en mörk brun kan med tunn vit skrift som återspeglar en tjock, choklad smak erfarenhet men en bantning effekt. Om mer än en student skapar en liknande produkttyp, sådan en läsk, kan de få sakkunnigbedömningar och en hälsosam dos av konkurrens.

Konsten utformar

Ett annat konstnärliga projekt för sekundära studenter härma en viss artist's stil. Till exempel kunde studenter härma tekniker för George Seurat pointillism, Picassos porträtt, Van Goghs färg gul, Goyas skräckinjagande varelser eller Roy Lichtenstein serietidning målningar. Detta projekt utsätter studenter till olika konst tekniker. Härma en stil också utmanar dem att koncentrera sig på att försöka en metod som de inte skulle normalt välja, som detaljerat arbete i pointillism när studenten kan bli mer bekant med Pollack-stil målning. Helst arbetar studenterna i olika medier--som skulptur, måleri, teckningar, installation och så vidare, men väljer ett medium är också bra, så länge som varje elev utmanar sin traditionella metoder.