mynewspapers.net

Konst idéer för blinda barn att delta i

Konst idéer för blinda barn att delta i


Blinda barn kan och bör delta i konst verksamhet. Anpassa material och fokus att markera sin förmåga är avgörande för deras njutning. Lärare bör erbjuda material som stimulerar deras andra sinnen som touch, lukt och hörsel att skapa collage, skulpturer och porträtt. Vissa barn gillar att förklara sina tankar på deras projekt. andra vill bara spela med leveranser. Hursomhelst, vilket ger blinda barn lika möjlighet att uttrycka sig är viktigt för deras utveckling.

Collage

Skapa en bild av känsla. Samla en mängd olika material med olika texturer. Uppmuntra barnen att besluta om en viss bild att representera med kombination av objekt; de kan till exempel göra en lekplats collage eller ett porträtt av sig själv eller en favorit sällskapsdjur. För att göra detta, måste de först utforska olika texturer i det valda objektet, med sina fingertoppar för att samla information. Återskapa den valda platsen eller objekt på en bit tunga kartong med lim, sand, aluminiumfolie, pinnar, tyg och andra objekt. När du är klar kan collage täckas med en bit hårt sträckt nylon att skydda konstverk samtidigt tillåta den att upplevas av konstnären och Karl blinda barn.

Samverkande block

Block kan bli en integrerad del av blinda barn konst erfarenhet. Ansluta block kan barnen utforska linjer och former och objekt med sin fantasi. Legos, Mega Bloks och borst block är lämpligt val eftersom de kan tryckas på tillsammans att hålla. Traditionella block kommer att störta när skulpturerna är revisited med ett blinda barns händer. Skulpturen kan även ges en titel och visas för andra att njuta av. Överväga att be barnet att diktera sina idéer till en Braille maskin att ställa bredvid sin skapande för andra blinda personer att läsa och lära av konstnärens intentioner när du skapar deras skulptur.

Papper skulptur

Papper skulpturer kan göras med tidningen, glansigt magasin sidor och tejp. Du kan samla de parfymerade sidorna från damtidningar för ytterligare sensorisk upplevelse. Presentera det blinda barnet till sönder papperet i långa rör, runda bollar och travar av parfymerad sektioner och sedan hjälpa dem att fästa allt med tejp. Du kan använda en rulle av maskeringstejp som blinda barnet kan slita av honom själv. Överväga att ha barn slitage på rullen på hans handled för enkel åtkomst.

Feelie väskor

Du kan göra ljud påsar med blinda barn som en del av ett pågående konstprojekt. För att komma igång behöver du zippade baggies och ett sortiment av objekt som ris, sand, aluminiumfolie, kulor, lera, gummiband och strimlad papper. Låt barnet placera en handfull ris, sand eller annat material i en baggie. Hjälpa barnet trycker ut de flesta av luften, försegla det, och sedan placerar den inom en andra väska eller använda en remsa av silvertejp för att säkra. Du kan placera baggies i en låda för barn att krama och upptäcka.