mynewspapers.net

Konsekvenserna av fattiga människors resursplanering

Konsekvenserna av fattiga människors resursplanering


I de flesta företag förknippas personalavdelningen främst med gör lönelistan och utfärdande pappersarbete. Det är lätt att glömma att HR är faktiskt en strategisk funktion, ansvarig för vad de flesta organisationer förklarar för att vara deras viktigaste tillgång--sitt folk. Dålig planering av HR kan leda till negativa konsekvenser för alla företag.

De fel anställda

Det kan ta upp till åtta månader för en nyanställd till att utföra helt i en roll. Om det visar sig att han var fel person för rollen som-- eller ställning själv var inte riktigt vad du behövde--du har slösat pengar och eventuellt skadade moralen i resten av laget. Rekrytera chefer i alla organisationer bygger på HR att skapa ljud rekryteringsprocesser och ge professionell och genomtänkt rådgivning.

Anställda som lämnar

Personalavdelningen ansvarar för att löner och förmåner är jämförbara med de som erbjuds av konkurrenter. Om du inte jämföra din ersättning paket på regelbunden basis, kan du hitta ditt företag halkar ner tabellen bra arbetsgivare. Din personal kommer att se de kunde göra samma jobb för en konkurrent med mycket mer lön. Ges möjlighet, att de nästan säkert göra detta.

Prestanda släppa

Ett viktigt ansvar när HR planerar och kör prestanda bedömningssystem. Det är viktigt att anställda vet hur väl de presterar så att de kan förbättra på svagheter. Hög presterande anställda behöver veta att de är uppskattade. Utan de nödvändiga verktyg för prestandaövervakning, prestanda över hela verksamheten är sannolikt att sjunka: stellar anställda tror, "Varför bry sig?" och svag anställda bara fortsätta att arbeta på en lägre än godtagbar nivå.

Successionsplanering

Framgångsrika företag med stjärnornas lag glömmer ibland att ingenting varar för evigt. Även de mest lysande anställda går i pension eller ibland avgå för att fullfölja andra utmaningar. Om det har inga successionsplanering, kan verksamheten bara falla isär. En viktig del av HRS jobb är att talang plats framtida ledare av organisationen och deras karriärer skall hanteras så att de uppmuntras att stanna och har utbildning och erfarenhet för att kunna ta över i ledande roller när tiden kommer.