mynewspapers.net

Konfigurera en LAN Gaming Network

Konfigurera en LAN Gaming Network


Att inrätta ett lokalt nätverk för spel kan du och dina vänner att spela dina favoritspel mot varandra på samma plats. Inte bara gör det att du kan prata skräp i person, men det hjälper också lindra problem med fördröjning kan uppstå spela spel över Internet. Ställa in ett LAN kan ta lite tid och vissa förberedelser. Beroende på hur många datorer du är nätverk, kan det ta från 30 minuter till en timme att få allt inrättas.

Instruktioner

• Ställ in varje dator på en arbetsplats. Anslut monitor, mus, tangentbord och makt till varje dator på sitt respektive station. Du kanske vill sätta dem i ett centralt läge, och du kommer att behöva överväga längden på din Ethernet-kablar att bestämma hur långt varje dator kan vara från de andra.

• Anslut omkopplaren till ett eluttag. Växeln kommer att användas för att knyta ihop alla datorer på samma nätverk.

• Plug Ethernet-kablar till nätverkskort för varje dator. Ethernet-kablar ser liknande telefon sladdar utom kopplingen är något bredare. Anslutningarna på Ethernet-kablar är RJ-45 i stället för RJ-11 på telefon sladdar.

• Anslut den andra änden av varje Ethernet-kabel till växeln. Du kommer att behöva ha en lika stor mängd fria portar på switchen som du har datorer. Om switchen inte har tillräckligt med portar, kan du ansluta två växlar tillsammans, som ger dig fler fria portar.

• Slå på varje dator genom att trycka på strömbrytaren på varje dator.

• Konfigurera nätverksinställningarna. Om växeln har förmågan att allokera IP-adresser, och varje dator är inställd på att erhålla IP-adresser dynamiskt, då detta kommer att tas om hand automatiskt. Annars måste du ställa upp IP-adresser manuellt i nätverksinställningarna. Varje dator måste vara i samma undernät. Så, för IP-adresser kan du ange varje dator ha en IP-adress mellan 192.168.1.1 och 192.168.1.254. Inga två datorer kan ha samma IP adress. Varje dator kommer att ha samma nätmask 255.255.255.0. Gateway-IP-adressen kan lämnas tomt eftersom du inte kommer tillgång till Internet för att spela spelet.

• Ladda spelet programvara på varje dator om den inte redan är installerad.

• Starta spelet och konfigurera en LAN-session. Varje spel har sina egna sätt att bygga LAN spelsession. Det kommer att kontrollera att alla datorer är anslutna och utse en av datorerna som värd.