mynewspapers.net

Kondoleans kort etikett

Kondoleans kort etikett


Tröstande en vän eller familjemedlem medlem efter döden av en älskad är aldrig en lätt sak. Att veta när och hur för att skicka ett kondoleansbrev kortet är ett sätt att visa att du bryr dig och vill vara en källa till stöd.

Timing

Se till att du skickar kondoleans kort så snart som möjligt efter att ha hört om döden. Väntar på för sent att ge din kondoleanser är smaklöst och ger intrycket av att du inte är verkligen oroad över de efterlevande familjemedlemmarna. Om du bor i samma stad som den person du vill skicka kortet till, få information om begravning och vakna arrangemang för att fastställa om det är lämpligt att hand leverera kortet. Om du har att skicka kortet, göra det efter att lära begravning datum att se till att det kommer att anlända före eller samma dag som begravningen.

Att ta itu med kortet

Om du visste att familjemedlemmar till avliden, men visste inte de enskilda som har gått bort, ta upp kortet specifikt till de familjemedlemmar som du har en relation. Om du var nära med avliden, men vet inte hans eller hennes familjemedlemmar, är adressering kortet till anhöriga lämpligt. Detta är vanligtvis änka eller änkling avliden eller det äldsta barnet. Var noga med att underteckna kortet med ditt fullständiga namn, så att mottagarna vet exakt vem kortet är från, om någon annan har samma förnamn som du.

Kort meddelande

Hålla kort meddelandet kortfattad och enkel. Om du har en nära relation med människor som har förlorat en anhörig eller visste avliden personligen, din kondoleans kort kan innehålla fina minnen eller ett utförligare meddelande av komfort och sympati. Meddelanden är som "[namn på avlidna] kommer alltid bli ömt ihågkommen" eller "mina böner och tankar är med dig och din familj under denna tid" acceptabelt. Meddelanden som "Du kommer inte alltid att känna detta dåligt" eller "Det var [namn på avlidna]'s tid" är inte lämpligt. Det är också inte en bra idé att försöka känna empati med dem som sörjer, även om du har haft en liknande upplevelse. Alla går genom sorgeprocessen olikt, och tala med någon som du vet hur de känner kan vara stötande.

Tackkort

Familj och vänner som gör begravningen kommer sannolikt har en hel del på sina sinnen, samt ett antal uppgifter att ta hand om. När du skickar din kondoleans kort, var noga med att inkludera avsändaradressen, så att individen kan skicka ett tack-kort till dig enkelt. Denna lilla känsla kommer att vara mycket uppskattat.

Ytterligare Information

Utöver att skicka ett kondoleansbrev kort, är det godtagbara, och även rekommenderas i vissa fall skicka mat eller blommor till hemmet. Skicka uppföljning "tänker på dig" kort i veckor och månader efter begravningen är ett bra sätt att visa din vän eller älskade en att du inser det ständiga behovet av stöd och komfort, även efter minnesstunder har hållits.