mynewspapers.net

Komplikationer och återhämtning efter turp

Komplikationer och återhämtning efter turp


Transuretral resektion av prostata eller TURP är ett kirurgiskt ingrepp för behandling av godartad prostataförstoring eller BPH. BPH inträffar när en överväxt av icke-cancerogena celler utvecklas i prostatan och blockera urinröret. BPH symtom är inte livet hotar men kan råna patienten om livskvalitet. Män diagnosen BPH frivilligt välja att ha TURP operation för att motverka oförmåga att urinera, blod förlust genom urin, eventuella njurskador och stenar i urinblåsan. Komplikationer av TURP är acceptabla alternativ till BPH symtom.

Instruktioner

• Räkna med att uppleva ett fenomen känt som retrograd ejakulation efter TURP operation. Retrograd ejakulation är en utlösning in i urinblåsan i stället för ur urinröret hålrummet. Det orsakar inte impotens men förhindrar möjligheten att far barn. Spermier är elimineras med urin.

• Utöva olika, medicinskt klokt alternativ för att uppnå erektion efter att ha genomgått Transuretral resektion av prostata. Män som inte har impotens innan förfarandet kan märka svårigheten att erhålla och bibehålla en erektion efteråt.

• Räkna med att uppleva förlusten av förmågan att kontrollera dina urinflödet. Detta kallas medically inkontinens. Graden av inkontinens erfarna kan variera från patient till patient med några män upplever små läckage av urin medan andra inte kan förlora alla blåskontroll. Efter din katetern tas bort, kan din läkare rekommendera vuxenblöjor.

• Räkna med att uppleva urinträngningar. Detta fenomen skiljer sig från inkontinens när du inte kan hålla blåsan. Med urinträngningar uppstår behovet av att kissa oftare istället.

• Räkna postoperativa obehag av förträngning av urinröret och/eller halsen på blåsan. Specifikt, kan förträngning orsaka smärta vid urinering.

• Utbilda dig själv om TURP syndrom. Även om det förekommer endast i cirka två procent av patienterna, det kännetecknas av illamående, högt blodtryck, saktade heartbeat och förvirring. TURP syndrom uppstår när kroppen absorberar för mycket av det vatten som används för att rengöra området prostata under operation. Syndromet är en tillfällig kirurgisk komplikation varar cirka sex timmar på mest och behandlas med ett diuretikum.

• Undvik tunga lyft, körning, verksamma maskiner eller att göra plötsliga rörelser att uppmuntra en smidig postoperativ återhämtning. Förhindra förstoppning och urinvägsinfektioner genom att dricka mycket vatten och äta mat med hög halt av kostfibrer.