mynewspapers.net

Kommer Salt eller vinäger döda bambu?

Kommer Salt eller vinäger döda bambu?


Kör bambu kan köra om en gård om du inte är vaksamma, skicka nya skott upp överallt. Vinäger och salt kan tyckas vara naturliga metoder att döda oönskade bambu, men endast ett av dessa ämnen fungerar som herbicid.

Betydelse

Ättika fungerar bra som en naturlig herbicid eftersom det är surt. Destillerat vit vinäger och andra vinäger kan du köpa i snabbköpet, har en 5 procent syra; Detta är bara stark nog att döda ny tillväxt och fungerar inte på etablerade bambu. Herbicider som innehåller ättiksyra eller ättika i starkare koncentrationer, kommer att döda bambu. Salt är inte effektivt avdödar bambu.

Metod

Mekanisk kontroll fungerar bra för att döda eller försvaga bambu. American Bamboo Society rekommenderar skära ner bambu vid basen, då väntar nya skott att dyka upp. Spraya de nya skott grundligt med ättika eller en ättiksyra herbicid, vänta två veckor för vinäger att agera på anläggningen och sedan skära ner stjälkarna. Upprepa så ofta som behövs tills du helt har utrotats bambu.

Funktion

Vinäger douses bambu med syra att döda anläggningen. Bambu växter varierar i deras motståndskraft mot salt, med några tåla en måttlig mängd salt. Det finns mycket effektivare sätt att styra bambu än med salt, men vinäger är värt ett försök att utrota bambu naturligt.