mynewspapers.net

Kommer kakel Enhancer dölja repor på skiffer plattor?Skiffer är en metamorf sten med flera skikt av komprimerade lera. Den har en naturligt kluven yta som kan malas ner till en slät, finslipat yta eller vänster i sitt naturliga tillstånd. Vissa skiffer plattor är mycket mjukare än andra och kan noll om möbler eller tunga föremål dras över dem. Beroende på typ och finish av skiffer, kan det vara möjligt att täcka dessa repor.

Kluven skiffer och kakel smakförstärkare

Kluven skiffer är naturligt kalkhaltig och tråkig i färgen när installerade. Det rekommenderas att skiffer förseglas med en förstärkare till flytta och djurhud denna kalkhaltig finish. Kakel enhancers kan också tillfälligt mörkare området runt en repa kluven plattor, att hjälpa scratch smälta in i den naturliga klyftor, spår och bucklor i ytan av kakel. Kakel enhancers bär med tiden, dock eftersom de stannar på ytan av stenen. Därför kommer dolda scratch tillbaka igen när förstärkare har mattas eller delvis tvättats bort.

Finslipat skiffer och kakel smakförstärkare

Finslipat skiffer har varit grunden till en slät, platt yta som tyvärr är extremt utsatta för repor. Eftersom ytan av kakel är slät, utan klyftor eller spåren, dessa repor sticker ut mer och är mer synliga än de är på kluven skiffer plattor. Kakel enhancers används inte normalt på finslipat skiffer plattor eftersom dessa plattor inte spall, eller blir flagig och dammig efter installationen. Förstärkare skulle inte fördjupa färg eller verkligen förbättra kakel på något sätt. Därför gör kakel enhancer placeras på ett finslipat skiffer plattor lite, om något, att dölja en repa.

Dölja repor i kluven skiffer

Om en tillfällig fix inte är tillräcklig och scratch fortsätter att visa upp efter en kakel förstärkare har prövats på en kluven skiffer plattor, är det möjligt att fortsätta att tillämpa förstärkare till kakel. Detta kommer att fortsätta att mörkna skiffer och ge den ett något "våta" utseende. Om denna metod eller utseende inte är önskvärd, scratch kan vara också maskeras av en tillämpning av linolja. Oljan kommer att penetrera kakel djupare än enhancer och skapa en mer långvarig mask för scratch så det smälter in bättre med kakel och förblir dolt.

Ta bort repor från finslipat skiffer

Om finslipat skiffer är extremt repig och du inte bryr dig för dess finish, är det enda sättet att ta bort scratch att rehone kakel. Detta kan göras hemma med hening kuddar och en buffing verktyg för små och ytliga repor. Passa en hening pad till verktyg och buff lätt i cirklar tills repor är minskat. Om repor är djup eller om de täcker flera plattor eller områden av skiffer, har ordet refinished av en professionell. Han kommer att slipa ner hela installationen på en gång ta bort djupa repor och ge skiffer ett enhetligt utseende igen.