mynewspapers.net

Kommer att stöta bort krysantemum getingar?

Kommer att stöta bort krysantemum getingar?


Medan det finns vissa organiska bekämpningsmedel tillverkade av extrakt av vissa typer av krysantemum blommor, har ekologisk trädgårdsmästare inte rapporterat att växten själv stöter bort getingar. Chrysanthemum's eterisk olja och torkade blommor används dock i växtbaserade blandningar som en del av en geting frånstötande. Kemikalier i chrysanthemum blommor som döda insekter kallas pyrethrins, och dessa utdrag används i kommersiella sprayer som dödar flygande insekter, som getingar.

Hur pyrethriner döda getingar

Pyrethriner är en grupp av kemikalier Funna i chrysanthemum blommor och syntetiskt framställda i labb. De dödar flygande insekter av paralyserar dem. Om kemikalierna som införs i den insekten kropp, störa de meddelanden som skickas längs nerver genom att ändra natrium i den insektsvaxer nervsystemet. Detta hindrar signalerna från att resa genom den insekten kropp, paralyserar dem. Sedan dör de.

WASP myggmedel för kroppen

Eterisk olja av krysantemum blommor är ett effektivt geting myggmedel om används på huden. Kombinera chrysanthemum olja med eteriska oljor av andra insektsmedel örter. Som citronella, mynta och rosmarin. Alltid testa eteriska oljor på huden före användning eftersom vissa oljor kan orsaka irritation. Om irritation uppstår, släppa eteriska oljor på en trasa eller kläder istället för huden.

WASP Repellent Spray

Krysantemum blomma extrakt, säljs i ört butiker som krysantemum eterisk olja, används för att göra en hemmagjord organiska geting repellent spray. Getingar är drevs tillbaka av den eteriska oljan och den aktiva ingrediensen i varm paprika, en kemikalie som heter capsaicin. Koka 1/2 kopp hackade varm paprika som cayenne i 2 dl vatten. Sila den paprika Häll lösningen i en sprayflaska när den svalnar. Lägg till minst 4 droppar av krysantemum eterisk olja peppar vatten och skaka blandningen. Spray detta på getingar och de stöts bort av capsaicin och pyrethriner i olja.

WASP dödande Spray

Mängden pyrethriner i mest kommersiellt såld chrysanthemum eteriska oljor är för liten för att döda getingar på kontakt. Men lägga till tvål till din hemlagade geting repellent spray får kemikalierna i insektens kropp. Diskmedel används ofta i ekologiska insektskontroll sprejer eftersom det gör kemikalier fastnar insekter, så att de kan absorberas. Lägg till 2 tsk oparfymerat diskmedel till din hemlagade geting repellent spray, samt några extra droppar chrysanthemum olja.

Torkade blommor som motbjudande

Att lägga torkade chrysanthemum blommor till insekt repellerande potpourris eller växtbaserade rökelse blandningar ökar deras wasp-repellerande kraft. Andra örter som stöter bort getingar och andra flygande insekter inkluderar Mattram, som också innehåller pyrethriner, mynta, citrongräs, citronella och malört. Kombinera torkade chrysanthemum, rosmarin och citronella i en mortel och krossa till ett fint pulver för en lös wasp-repellerande rökelse.