mynewspapers.net

Kollagen som komplement

Kollagen som komplement


Hängande hud, knarrande leder, och gallring ben alla har något gemensamt--kollagen uppdelning. Kollagen, kallas ibland "lim för livet", är det vanligaste protein finns i bindväv i ben, brosk, senor och andra delar av kroppen. Kollagen gör också upp cirka 80 procent av huden och ger den dess struktur och elasticitet. Men när du blir äldre, kollagen börjar försämras och bidrar till flera hälsoproblem. Du kan hitta kollagen kosttillskott saluförs för anti-åldrande, artrit, skönhet och viktminskning. Men det finns inte tillräckligt många studier om hälsofördelar av att ta kollagen muntligen. Av de studier som har genomförts på kollagen, resultaten visar att det kan vara mer användbart för vissa ändamål än andra. Till exempel, finns det inga bevis för att en muntlig kollagen supplement kommer att hålla huden spänd och skrynkelfri.

Ledvärk

Ingenstans är förlusten av kollagen erfarna smärtsammare än i lederna. Detta kan inträffa antingen på grund av åldrande eller skador. En studie publicerad i tidskriften aktuell medicinsk forskning och yttrande undersökt effekterna av kollagen Hydrolysatet på idrottare som hade verksamhetsrelaterade ledvärk. Forskarna fann att jämfört med placebo tillägget förbättrat flera symtom, inklusive gemensamma smärta i vila och under promenader, stående, kör rakt fram och lyfta.

Artrit

Kyckling kollagen supplement har också visat sig vara lika effektivt som metotrexat för att lindra symptomen av reumatoid artrit som ledsvullnad och smärta. Det kan också vara mer effektiva för att lindra symtom på artros än glukosamin och chondroitin, som är två vanliga artrit kosttillskott.

Trycksår

Dessa sår eller sår utvecklas om du ligger eller sitter i en ställning för länge och är vanliga hos människor som är sängliggande eller i rullstol. Det finns vissa belägg för att ta ett kollagen supplement muntligen kan bidra till att förebygga och behandla trycksår. En åtta veckors studie publicerad i tidskriften framsteg inom hud och sår hand tittat på fördelarna med varaktigt bosatta tar kollagen protein Hydrolysatet tillägg. De fann att trycksår hos patienter som tog det tillägg som läkt på dubbelt så snabbt jämfört med patienter som inte ta tillägget.

Viktminskning

Vissa marknadsförare hävdar att kollagen kosttillskott kan främja viktminskning. Tanken är att protein aids i byggnad mager muskelmassa. En studie publicerad i Journal of American Dietetic Association tittat på hur vassleprotein och kollagen gynnat kroppssammansättning och kvävebalans hos äldre kvinnor. Resultaten visade att vassleprotein öka viktminskning något. Men medan de kollagen kosttillskott konserverade lean body mass, hjälpte det studie ämnena gå ner i vikt.

Biverkningar

På grund av den begränsade studier, förklarar det inte är för närvarande möjligt att tydligt identifiera biverkningar av att ta en kollagen supplement, Dr. Ray Sahelian, ett Kalifornien-baserade läkare och hälsa författare av böcker som "Mind Boosters". Några eventuella biverkningar inkluderar förstoppning och återkommande huvudvärk. Tagit i kombination med glukosamin det kan orsaka väderspänning, nässelutslag, magont, vätskeansamling och utslag.