mynewspapers.net

Kolibri mal Information

Kolibri mal Information


Kolibri mal är en insekt som har många av de samma manér av hummingbird, inklusive möjligheten att sväva i flykt, och en smak för blomman nektar. Det är medlem i en familj av nattfjärilar kallas Sphinx nattfjärilar, varav det finns ca 125 skilda arter i Nordamerika.

Storlek

En vuxen kolibri mal äger en vingbredd som varierar i storlek mellan 1 1/4-tum och strax under 5-inches, beroende på Art. Vissa kan flaxa med vingarna uppgå till 30 slag per sekund och uppnå hastigheter upp till 30 miles per timme.

Tidsram

Kolibri mal arter normalt flöde mellan skymning och gryning kanske, men du kan se en som är ute under dagens ljusa timmar, zippa blommor på jakt efter en måltid.

Identifiering

Ett sätt att berätta en kolibri mal förutom en faktiska hummingbird, bortsett från dess antenner, är att se om det landar på en blomma. Kolibrier hovra oftast medan livnär sig på nektar, medan kolibri mal ofta landar på anläggningen, påstår Missouri Conservationist webbplatsen.

Överväganden

Hummingbird nattfjärilar är viktiga pollinatörer av växter som pollen av blommor fäster till dem som de foder, och när de besöker andra blommor, pollen faller av.

Kul att

Sphinx moth får sitt udda namn från det faktum att larverna uppresa den främre delen av kroppen när du stör dem, vilket gör att likna den egyptiska Sfinxen.