mynewspapers.net

Köksutrustning för funktionshindrade

Köksutrustning för funktionshindrade


Adaptiv utrustning erbjuder stöd för människor som behöver eller vill ha hjälp att genomföra daglig levande aktiviteter. Modifierade verktyg och bruksföremål kan underlätta kök aktiviteter för personer med fysiska, intellektuella, visuella och hörsel funktionshinder. Med utrustning specifikt skräddarsys efter individuella behov, människor av alla förmåga nivåer kan framgångsrikt och gå effektivt i köket.

Timers

Köksutrustning för funktionshindrade


Auditiv timing enheter och visuella timers ger ett tillgängligt sätt att mäta tillagningstiden. Blindskrift, stor stil och talar timers hjälpa personer med synsvårigheter hålla reda på hur länge en artikel bör koka. Andra timers ger större rattar som är lättare att manipulera för personer med fingerfärdighet frågor. Vibrerande och blinkande timer finns tillgängliga för personer med nedsatt hörsel.

Kokböcker

Visuella kokböcker ge anvisningar i bilder, symboler eller grundläggande fraser. Stegvisa instruktioner tillhandahålla tydligt och systematiskt information för användare med begränsade läsförmåga. Bild kokböcker ger information om kök säkerhet och instruktioner om hur du använder grundläggande redskap och undvika vanliga kök skador.

Köksredskap

Spill eller splatter vakter på tallrikar, skålar och andra kök mat behållare kraft ner i skålen mot kärlet. Talar termometrar Visa och läsa temperaturen upp högt för personer som har synskador eller svårigheter att tolka siffrorna. Nonslip bordstabletter att kök objekt enkelt flyttas. Ställa in en bunke på en halksäker matta stödjer personer med begränsad eller spastisk rörelse genom att förhindra skålen från att glida på disken. Köksredskap med modifierade handtag stöder också personer med fysiska funktionshinder. Skedar med tjockare handtag och knivar med ett handtag i rät vinkel ger en större yta för enkel och säker gripande.

VitvarorMikrovågsugnar kan göras tillgänglig genom att lägga till taktila märken inställningar för en person med funktionshinder använder ofta. Små personliga grill med värme kontrollförmåga och inbyggda timers är lätt för de som har begränsad fingerfärdighet att manipulera. Människor som inte är bekväm med en kamin kan vara använda långsamma spisar för att laga sin mat. Talande kaffebryggare tala samtidigt automatiskt utför funktioner och har ett möjlighet att tillåta användaren att uttala kommandon till maskinen.

Mäta

Köksutrustning för funktionshindrade


Mätning koppar och skedar märkta med stora tryck, taktila markeringar, färger eller hjälpa människor med läsning eller visuella funktionshinder mäta ingredienserna med hjälp av alternativa tekniker. Talande vågar tillkännage vikt enligt användarens val av mätningen. Flytande nivå indikatorer avger ett ljud när vätskan når en sensor som är infogat i en behållare.

Kan och Jar Openers

Formpressad nonslip material grepp burkar fast för att hjälpa människor med fysiska begränsningar. Automatisk en-beröring kan konservöppnare resten ovanpå en kan och klippa det öppna från sidan. Fliken konservöppnare ger en liten krok som kan infogas under en flik på en läsk eller soppa kan för användare som har begränsad fingerfärdighet att dra upp flikarna med sina fingrar.

Inköp av adaptiv köksutrustning

En mängd olika nätbutiker ge adaptiv köksutrustning för människor av alla förmågor. Några matlagning verktyg hittade på stora butiker kan också fungera bra för människor med funktionshinder. Butiker som specialiserar sig på adaptiv anordningar säljer utrustning anpassade till specifika funktionshinder eller som kräver mer intensiv modifiering.