mynewspapers.net

Kök brandsäkerhet för barn

Kök brandsäkerhet för barn


Matlagning är den vanligaste orsaken till hemmet bränder i USA. Eftersom köket är en gemensam plats där hemmet bränder startar, är det viktigt att utbilda dig själv och dina barn om farorna med eld och lära dem grundläggande kompetens för hur man beter sig i köket. Några enkla förebyggande åtgärder kan förhindra att en tragedi händer.

Utbildning

Barn är naturligt nyfiken på eld. Lär barnen att eld inte är en leksak och att heta saker kan bränna dem. Visa dem vilka objekt i köket är farliga och förklara varför. Skapa kök regler om när barn kan genomföra aktiviteter i köket (endast med en vuxen). Det finns många faror förutom brand som kan orsaka skador i köket som varma, tunga kastruller som kan vältas eller drog ner på ett barn, knivar och elektriska apparater. Passa på att gå över dessa andra faror med dem också. Barn lära genom exempel, så om du öva goda vanor i köket, barnen är benägna att emulera du.

Observationen

Vuxna måste alltid övervaka barn som spelar i köket eller deltar i matlagning verksamhet. Barn bör inte lämnas utan uppsikt i köket för en längre tid. Det kan ta bara sekunder för ett barn att av misstag starta en brand i köket. Föräldrar bör också hålla ett öga på deras barns beteende utanför köket och vara medveten om några bevis på att ett barn leker med elden. Om du märker brännskador på kläder eller sängkläder eller fånga dina barn leker med tändstickor, är detta en bra tid att granska brandsäkerhet med dem. Det hjälper inte för att skrämma dem, men en uppriktig diskussion om brand kan rädda liv.

Förebyggande

Den amerikanska Fire administrationen ger råd att du hålla barnen borta från området inom tre fot runt kaminen och någonstans att varm mat och drycker förbereds. Använda spisens back brännare när så är möjligt och håll inte barn när du kokar eller i kontakt med varm mat och vätskor. Vrid potten handtag med eggen av hällen och se till att alla apparaten sladdar ringlar och inte hängande över counter kanter.

Utrustning

Kontrollera alla dina kök utrustning till fel och säkerhetsfrågor. Dina apparater bör vara i gott skick utan lös eller slitna sladdar eller trasiga pluggar. Outlets bör inte överlagras med pluggar och förlängningssladdar bör inte överutnyttjas. Ditt hem bör innehålla marken-fel krets brytare och/eller arc-fel krets vakuumbrytarna, som förhindrar elchock och brand. Kontakta en behörig elektriker om du har frågor om något, inklusive installation av enheter och andra gör det själv projekt. Ersätta eller reparera alla apparater som gnista, luktar ovanligt eller överhettas. Slutligen, täcka eventuella oanvända försäljningsställen med plast säkerhet täcker om småbarn eller små barn leva i ditt hem.

Beredning

Du kök bör utrustas med brandvarnare, brand filt och brandsläckare. Var noga med att varje medlem i ditt hushåll vet där objekten finns och hur du använder dem. En vuxen bör kontrollera batterier i dina brandvarnare ofta. Du bör också lära sig första hjälpen för brännskador, har en första hjälpen kit händig i köket och har en familj brand planen för. Utbildning och förebyggande kan gå långt med barn - men det är viktigt att vara förberedd om en nödsituation händer ändå.