mynewspapers.net

Koi svampKoi svamp, eller Saprolegnia, växer i bomull ull ser fläckar både på vågen och ibland i gälarna en Koi. Svampen, om den lämnas obehandlad kan döda fisken och är oftast kontrakterade av skadade eller stressad Koi eller Koi i smutsiga, dåligt filtrerat vatten.

Fysisk beskrivning

Enligt Koi-Planet.com, Koi svampen visas som en bomull-liknande tillväxt som är ofta suddig i början men som kommer att växa till längre threadlike Glödtrådar hängande från Koien eftersom tiden går. Svampen kan ibland verkar ha en slem-grön nyans som är orsaken till Alger växer i svampen.

Orsakar

Koi svamp sporer kommer ofta växa runt nedskärningar eller död vävnad på Koi. Svampen utsöndrar ett enzym som används för att bryta ner en cell och absorbera näringsämnen. De vanligaste häckningsplatser för svampen är smutsig eller överfulla levnadsvillkor.

Effekter

Svampen kan börja i fläckar men kan gå vidare för att täcka en stor del av den Koi kropp. Enligt Koi-Planet.com, medan fisken kan dö av sprida svampen, hemfaller de oftare åt sår eller infektion som skapade öppen öm eller döda vävnaden i första hand.

Cure

Ibland salt bad kan vara effektivt, men en gemensam lösning på bekämpa Koi svamp är att behandla fisken med malakit Green, en extremt kraftfull desinfektionsmedel används för att bota ett stort antal infektioner i fisk, eller en annan liknande produkt. Såret på som svampen grodda måste behandlas och ordentligt rengjord också.

Förebyggande

Enligt den olympiska Koi, guldfisk och vatten Garden Club, bör en Koi damm vara minst tre fot djup och håll inte mindre än 300 gallon vatten. Medan ett antal material kan användas för att göra dammen, kommer Koi gör bäst, och vara mer benägna att undvika svampinfektioner, när den förvaras i ordentligt filtrerad och kolsyrat vatten. En Koi kommer vanligtvis till omkring två fot i längd och en frisk fisk kan leva för att vara 30 år gammal.