mynewspapers.net

Kognitiva aktiviteter för småbarn i åldern 12 till 24 månader

Kognitiva aktiviteter för småbarn i åldern 12 till 24 månader


Toddles mellan 1 och 2 år gamla har generellt inte problem underhållande själva. Vissa verksamheter är dock bättre för deras kognitiva utveckling, utveckling av hjärnan inom språkinlärning och informationsbearbetning, än andra. Hjälpa ditt barn utveckla på ett roligt och intressant sätt genom att uppmuntra henne att engagera sig i dessa kognitiva aktiviteter.

Nämna att buller

Be ditt barn att identifiera ljud när de inträffar, till exempel telefon ringer, en ambulans förbi eller vatten som rinner. Detta uppmuntrar förmågan att bearbeta information och erkänna ljud i vardagen. Du kan också spela detta spel med olika röster. Placera ditt barn i ett separat rum. Antingen du eller din man bör då kalla den barns namn högt nog att hon kan höra dig, instruerar henne att komma in i rummet där du är. Be henne som en av dina kallade hennes namn. Att kunna känna igen röster och ljud hjälper ditt barn förstår att det finns många nivåer av innebörden bakom de ljud hon är att höra.

Lär henne hur att välja

Beslutsfattande är en viktig del av kognitiv utveckling. Det främjar förmågan att tänka själv och komma med lösningar som inte är uppenbara. Uppmuntra tidiga beslutsfattande förmåga genom att ge ditt barn två val och att tillåta henne att plocka. Fråga henne om hon vill äppelmos eller vissa melon eller ge henne ett val av vilken bok hon vill du att läsa för henne.

Sjunga ABC

Sjunga alfabetet till ditt barn så hon börjar lära sig det själv. Göra låten glada och dans längs, uppmuntra henne att gå med dig. Även tillhandahålla elektroniska leksaker som sjunger ABC. Skrivelse erkännande är en trevlig del av förvärva språkkunskaper och det första steget i början läser process. När ditt barn är bekväm där alla bokstäverna (i form av en låt), du kan gå vidare till visar henne bokstäverna och ha henne matcha var och en med sitt namn och ljud. Detta kommer att förbereda henne för läsning.

Skapa räkna spel

Småbarn mellan 1 och 2 bör kunna räkna och vet hur många personer eller objekt visas framför dem. Gör räknande roligt genom att rada upp ditt barns uppstoppade djur och räkna dem högt eller räkna hennes tår som du få henne klädd. Att lära sig siffrorna är det första steget att skaffa sig grundläggande matematik färdigheter. Du kan uppmuntra tidiga addition och subtraktion genom att placera föremål framför henne till en i taget och meddelar hur många det är, som, "här är en björn. Jag kommer att lägga en mer och nu har vi två."

Sjunga barnvisor

Begränsa inte din sång till alfabetet. Småbarn älskar låtar, som kan fungera som utmärkta undervisningsmetoder. Rimmade sånger lära småbarn rytm och hjälp med språkutveckling, medan låtar såsom "Huvud, axlar, knän och tår" kan lära ett barn där delar av kroppen finns.