mynewspapers.net

Knott och krukväxter

Knott och krukväxter


Om du har någonsin märkt små flugor surrade oförutsägbart runt dina krukväxter, göra du förmodligen med fungus gnats. Även om fungus gnats gemensamma krukväxt skadedjur, är det viktigt att inte ignorera dem. Knott och krukväxter har inte en relation, och dessa produktiv liten flugor i slutändan orsaka stor skada och påverka hälsa och vitalitet av alla typer av växter.

Orsakar

Jord med ett överflöd av organiskt material, till exempel torv, är attraktiv för fungus gnats, som är alltför fuktig jord. Ge dina växter för mycket vatten är det snabbaste sättet att avsluta med en infestation. Undvik övervattning växter och låta jorden torka ut så mycket som möjligt mellan varje vattning. Ordentlig vattning är särskilt viktigt under vintern, när växter får mindre solljus och kräver mindre vatten. När du handlar på ett växthus, alltid inspektera smutsa av växter du funderar på att köpa för att undvika att hämta hem en redan angripna växten.

Svampen Gnat livscykel

Fungus gnats reproducera snabbt, och honorna lägger så många som 200 till 300 ägg på ytan av en växt jord. När Äggen kläcks larver håla ner och överleva genom att mata på svampen och förfalla växtmaterial i marken. I en blott tre till fyra veckor, vuxna flugor ur marken och lägger nya ägg. Även om du märker bara några gnats ovanpå en växt jord, kan du räkna antalet att öka dramatiskt på kort tid.

Där du ser dem

Inspektera krukväxter genom att titta noga på smutsa. Du kan se gnats löper över jorden eller congregating i våtutrymmen. Om dessa irriterande skadedjur har haft en chans att föda kommer de vara mycket tydligare. Liten krukväxt flugor kan fladdra upp från marken som du vattna växter, och när växterna är angripet, du ser dem surrande runt hela huset och eventuellt fast vid hörnen av windows.

Skador på växter

Svampen gnat larver livnär sig på organiskt material i jorden och rötterna av växter. Unga plantor, är särskilt utsatta för allvarliga skador från ett angrepp. På en etablerad anläggning, kan skador styrkas av missfärgade blad och en brist på ny tillväxt. Till skillnad från unga plantor, är äldre växter tål oftast skador från larver men ofta av en infestation av vuxna flugor och uppvisar tecken på skada genom att släppa ett överflöd av bladen.

Att eliminera Gnats

Använda sticky fällor är ett effektivt sätt att minska befolkningens vuxna svampen gnat, men bekämpningsmedel eller fördelaktigt nematoder är oftast nödvändigt att avlägsna larverna. Nematoder är mikroskopiska parasiter som smälta larverna men till skillnad från bekämpningsmedel, de är helt giftfritt och inte kan skada växter på att eliminera gnats.