mynewspapers.net

Kniv säkerhet i köket

Kniv säkerhet i köket


Kniven är en stapelvara i kök. Varianter av knivar är oändliga, från små kant verktyg till stora köttyxor innebar att skära igenom den tuffaste ben och brosk. Skärsår och sticksår kan vara en olycka av felaktig kniv användning i köket. Men att ha en gedigen utbildning i kniv säkerhet kan skydda dig och andra från skada samt livsmedelskontaminering.

Korrekt användning

Korrekt användning av en kniv i köket minskar risken för skador. Skär livsmedel endast när de läggs platt på en yta som en skärbräda eller counter istället för att hålla objekt i dina händer. Skär bort från din kropp, med tummen och fingrarna ur vägen. Med rätt kniv för rätt jobb som--en liten paring knife för små grönsaker-- och större knivar för urbening kycklingar eller skivning bröd visar också säker kniv färdigheter.

Skydd

Skydda dig från skada i köket finns i flera former när du använder knivar. Bära armeringsnät handskar kan avvärja nedskärningar. Att placera mat på en skärbräda skyddar både dina händer och arbetsytan från skador. Skärbrädor kan glida runt, ökar risken för skador, men kan säkras till disken med placeringen av en fuktig pappershandduk under styrelsen. Skydda dig mot kniv skador genom att stanna fokuserad medan du arbetar. Samtal och kniv-arbetet går inte bra ihop; även de mest avslappnade raljerande i köket kan ta bort från din koncentration och öppnar du upp till olyckor.

Förvaring

Kniv säkerhet omfattar lagring av kök verktyg samt korrekt användning. Håll alltid knivar oåtkomligt för barn. Förvara knivar på en kniv ombord som är placerad på en hög skåp eller i ett medföljande slaktare-block att undvika kniv blad skador. Tvätta knivar omedelbart efter användning. varmt såpvatten tar bort matrester som kan vara bärare av bakterier. Torr varje kniv väl för att förhindra rost. Förvaringskärl för knivar bör hållas borta från handfat att undvika rost.

Inte prova det här hemma!

Bo trygg i köket med rätt kniv hantering när du inte använder verktyg för skivning och tärning. Kör inte med en kniv i handen. Håll de skarpa instrument med bladen ned och överföra knivar från en person till en annan i handtaget med bladet i en nedåtgående position. Försök inte att fånga en kniv om det faller bort räknaren; Låt verktyget falla innan plocka upp säkert i handtaget.