mynewspapers.net

Klor borttagning från kranvatten

Klor borttagning från kranvatten


Klor i kranvatten lades ursprungligen i början 20th century att döda vattenburna patogener såsom kolera och tyfus, mycket som fluorid lades senare till minska förekomsten av karies. Praktiskt taget alla kommunalt medföljande kranvatten innehåller klor, så alla som bor i eller runt en stad har klorerat kranvatten. De vanligaste orsakerna att ta bort klor från kranvatten är att vattna krukväxter, att fylla sötvattenfisk tankar eller att förbättra hälsan. Vissa människor tror vatten fritt klor är nyttigare för kroppen.

Instruktioner

• Bifoga en att ta bort klor vattenfilter till din kran. Dessa kan hittas på många hårdvara eller varuhus.

• Koka upp vatten i en gryta på en kokplatta brännare eller annan värmekälla. Kokande vatten i cirka fem minuter tar bort klor från vattnet, och den kan användas efter vattnet svalnar till rumstemperatur.

• Lägga till dechlorination tabletter i någon behållare som fylls med kranvatten. Även om resultatet inte är drickbart, detta är en vanlig metod för att ta bort klor när du använder kranvatten för att fylla fisk tank, och dessa tabletter kan hittas på någon sällskapsdjur leverans butik.