mynewspapers.net

Klibbiga saker på grenen av en dubbel Weeping Cherry Tree

Klibbiga saker på grenen av en dubbel Weeping Cherry Tree


Det finns flera problem som påverkar gråtande körsbärsträd som kan producera produktion eller läckage av klibbiga ämnen från grenar eller stammar. Dessa problem påverkar många typer av körsbärsträd och är oberoende av dess form--om upprätt, gråt eller wide-fördelning med horisontella grenar. Utmaningar är bladlöss, bakteriell cankers, borer insekter och mekaniska skador.

Bladlöss

Bladlöss är små insekter som suger sap av mjuk växtvävnad som bladen. Körsbärsträd är bland hundratals arter som är mottagliga för dem. Som de foder, utstrålar de en klibbig substans som kallas honungsdagg, som kan täcka alla delar av trädet som det droppar, inklusive blad, kvistar, grenar och även stammar. Gråtande körsbärsträd sloka, så grenar tenderar att vara närmare varandra och närmare stammen, som kan orsaka fler grenar kan påverkas av droppande. Honeydew är mycket klibbig och svår att rengöra.

Bakteriell kräfta

Bakteriell kräfta orsakas av patogen Pseudomonas syringae, som bor på plant underlag och förs till nya källor av stänk regn. Körsbärsträd i åldrarna två till åtta är den mest mottagliga för denna sjukdom, medan äldre, blomstrande individer är de mest resistenta. Bakteriell cankers producera grov cankers--sjunkna, döda fläckar på barken som sekret bärnstensfärgad, klibbiga tuggummi. Kräfta sjukdom kan också dela upp Barken, orsakar trädets inre sap att sippra ut. Andra symtom är sura lukta inre bark, blad plats, ramorum och blast unga blommor och skott.

Borer insekter

Insekt provtagare som endast påverkar körsbärsträd grenar kommer sannolikt lämna kontrollampa tecken--främst spiral-formade sap som utstrålar av hål i trä. Detta är resultatet av de insekter tråkig aktivitet. Persiko träd borer, dock en gemensam parasit av körsbärsträd, kan också orsaka skador på högre grenar i trädet. Persiko träd provtagare bor i botten foten av stammen, men deras verksamhet kan skära av flödet av näringsämnen och vatten till områden högre upp. När detta inträffar, rapporterar sap dryper av övre delen av döende bark, New Mexico State University.

Mekaniska skador

Körsbärsträd, inklusive weeping cherry, har mycket tunn bark över och är mycket mottagliga för mekaniska skador. Gemensamma källor till dessa skador inkluderar gräsklippare, ogräs-ätare, klippverktyg, hagel, solen (som i solen skålla) och tråd lindad runt stammen. Körsbärsträd producera sap som en skyddande mekanism mot skador. Skadad bark kan dela upp, som ger en öppning för övrigt friska sap att sippra ut.