mynewspapers.net

Klättrande hus växter identifiering

Klättrande hus växter identifiering


Många människor anser klätterväxter att vara irriterande och besvärande. De kan göra oattraktiva funktioner på sidorna av byggnader eller växa till den grad att de täcker angränsande växter. Men vissa typer av klättring arter fungerar bra som dekorativa krukväxter som du kan träna att växa på strukturer och Visa inomhus.

Engelska Ivy

Enligt trädgårdsskötsel vet hur är engelska murgröna (Hedera helix) en utmärkt växt för utbildning runt inomhus spindlar eller spaljéer. Murgrönan är en vintergrön växt som utsöndrar ett självhäftande ämne från små, rootlike strukturer att hjälpa sin vinstockar får ett fast grepp på objekt. Mörkgrön, läderartade blad på engelska ivy anläggningen har tre till fem loberna varje, medan dess liten blomma kluster, som framkallar i höst, är en ljus gul-grön färg.

Philodendrons

Det finns flera klättrande växtarter inom släktet Philodendron. Dessa inkluderar P. squamiferumis, som har glänsande, ljust grön, fem-flikiga blad och en beläggning av långa gröna och röda hår; P. gloriosum, som har mörkt gröna, hjärtformade blad och benvita nyanser vener; och P. hastatum, som har stora, glänsande pilformade blad. Enligt botanik gör philodendrons utmärkta val för klättring Husblommor, som de trivs på rummet-nivå temperaturer, mellan 15,6 och 22,2 grader Celsius. Försök träna dem. runt stakes täckt av mossa, eftersom deras rötter kan absorbera fukt från dem.

Klättring Lily

Klättring Lilja (Gloriosa rothschildiana) är en bra hus för utbildning för att växa på valv och andra rundade strukturer. Enligt Mrs Brown Thumb har bladen av Lilja rankor i ändarna, som Linda runt nästan vad som helst för att stödja tillväxten av anläggningen. Blommor av klättring lilja har en starburstlike kvalitet, som deras interiörer är röda medan deras ytterkanterna är en lysande gul. En nackdel med dessa klättrare som krukväxter är att de är lite tråkigt när inte i blom.

Passionsblomma

Passionflower (Passiflora, olika arter) är en flerårig, vintergrön klättrande vinranka som är hemma i Amerika. Anläggningen har en woody stam och producerar mycket distinkt blommor, som består av fem foderblad, eller kronblad beläggningar och fem kronblad varje. Kronbladen är vita, kan foderblad variera från blått till magenta. Enligt University of Maryland Medical Center, kan med hjälp av växtbaserade former av passionsblomma öka nivåer av gamma - aminobutyric syra, eller GABAs, i hjärnan, som eventuellt kunde förklara dess lugnande effekter. Historiskt sett folk läkare föreskrivna passionflower, i Amerika och senare i Europa, för att behandla sömnlöshet, ångest, hysteri och kramper.