mynewspapers.net

Kläder idéer för en 1970-talet-tema fest

Kläder idéer för en 1970-talet-tema fest


1970-talet var en svängig tid med massor av ljusa kläder och mycket igenkännlig trender. Oavsett om det är hippie fri-kärlek kläder av den tidiga 70-talen; den snäva flashiga kläder av disco ålder; den extremt identifierbara kläder från de största blockbusters av decenniet; eller ljusa kläder, stort hår och pulserande make-up av glamrock era, 70 har en hel del kläder alternativ för kostymer.

Hippie kostymer

De tidiga 70-talet fylldes med fred, kärlek och rock 'n' roll, en pågående trend från 60-, och den attityden var matchade med en mycket distinkt uppsättning kläder. Kvinnorna bar sitt hår lång och rak, ofta med ett pannband. Mäns hår var också länge, eller i en lockig afro. Båda könen bar jeans eller ljusa tyg klocka bottnar. Männen bar populära band T-shirts av era, som Led Zeppelin, och kvinnorna bar flödande blommig toppar eller grimma toppar.

Disco kläder

Disco eran inleddes en ny uppsättning kläder och en ny typ av tyg - polyester. Den polyester vita DELSKOSTYM gjorts kända av John Travolta i "Saturday Night Fever" bars av många män under tiden. Kvinnor hade ofta trånga ett stycke hoppa passar med låg hals linjer, breda bälten och ljusa färger som guld. Både män och kvinnor bar platåskor.

Glam rockare

Glamrock fortsatte i den tidens tema i klara färger. Rockstjärnor som David Bowie färgade sitt hår en regnbåge av färger och målade sina ansikten med besynnerliga make-up; Bowies signatur symbol var en blixt över hans öga och kinden. Åtsittande lycra klänningar för kvinnor och långbyxor för män var ofta prydda med små klockor, glitter och paljetter. De snäva byxorna var ihopkopplade med button-down skjortor - också i en ljus eller glittrig färg - ofta med puffiga ärmar och stora kragar. Stort hår var också på modet för män och kvinnor.

Film och TV-tecken

70-skisserat några stora ikoniska tecken från filmer som "Saturday Night Fever", "Rocky Horror Picture Show," "The Godfather", "Star Wars" och "Grease" och TV visar som "M * A * S * H" och "alla i familjen." Tecken från någon av dessa filmer eller shower blir ganska igenkännbar och kostymer kan enkelt hittade på någon kostym affär, eller göras från Klädesplagg du redan äger.