mynewspapers.net

Kinesiska örter för kroppen fukt

Kinesiska örter för kroppen fukt


I kinesisk medicin liknar kroppen fukt ansamling av vatten i kroppen. Det orsakar svullnad, slem, en tung känsla i kroppen, tröghet och mental fogginess. Kinesiska örter som minskar kroppen fukt främja urinering för att minska vatten som samlas. Många av dem också stärka mjälte och förbättra matsmältning och ämnesomsättning av vatten.

Fu ling

Fu ling, även känd som Ronny, minskar ansamling av vatten och fukt och befrämjar urinering. Den behandlar svullnad, fyllighet och buk, svår urinering och slem. Fu ling stärker också mjälte, vilket förbättrar vatten metabolism. Förutom att minska fukt, Ronny lugnar nervsystemet och behandlar sömnlöshet. Koka 10-15 gram fu ling i vatten, stam och dricka som ett avkok två gånger dagligen.

Zhu ling

Zhu ling eller polyporus, främjar urinering och löser vatten som samlas. Den behandlar ödem, tveksam urinering, gulsot och diarré. Zhu ling behandlar också urinvägsinfektioner och buk buk och fyllighet. Koka 5-10 gram av zhu ling i vatten, stam och dricka som ett avkok två gånger dagligen.

Ze xie

Ze xie alisma är en potent ört som reglerar vattencirkulation. Det är sött, intetsägande och kallt och löser ödem och urinvägsinfektioner. Ze xie behandlas också hepatit symtom som gulsot, röda ögon, illamående, dålig aptit och svår urinering. Koka 5-10 gram ze xie i vatten, stam och drick avkok två gånger dagligen.

Yi yi ren

Yi yi ren eller coix utsäde, stärker mjälten och löser fuktig ackumulering. Det behandlar ödem, urinvägsinfektioner och bölder. Du kan laga yi yi ren som ris och äta det som en del av din dagliga kost eller koka 10 till 30 gram i vatten, stam och drick avkok. Du kan också ta det i form av piller eller pulver. Coix frön är mild så du kan behöva ta dem under en lång tid att uppleva fördelarna. Denna kinesiska ört är kontraindicerat under graviditet.

Che qian zi

Che qian zi är också känd som plantago utsäde. Det är sött och kall, behandlar ödem och urinvägarna infektioner med symtom som brännande och smärtsam urinering, brådska och dribblingar urin. Det åtgärdar vattnig diarré, förbättrar vision och behandlar hosta med tjockt gult slem. Wrap 5 till 10 gram che qian zi i en cheesecloth och koka, stam och dricka den ansträngda dekokt.

Hua shi

Hua shi är Talk. Det är sött, intetsägande och kallt och rensar värme och uppmuntrar normal urinering. Enligt John Chen, Ph.D. är det en av de vanligaste örterna för behandling av urinvägsinfektioner. Hua shi lindrar irritation, törst, svår urinering och vattnig diarré. Tillämpa det lokalt på eksem, utslag och fotsvamp. Linda in 10-15 gram hua shi pulver i en cheesecloth, koka i vatten, stam och drick avkok två gånger dagligen.

Chi xiao dou

Chi xiao dou är också känd som adzuki bönor. Det minskar svullnad och främjar urinering. Det behandlar ödem, gulsot och aktuell hud sår och svullnader. Äta adzuki bönor som en del av din vanliga dagliga kost eller koka 10 till 30 gram i vatten, stam och dricka den ansträngda dekokt. Du kan också ta det i form av piller eller pulver.