mynewspapers.net

Kids' actionspel för Daniel Bibeln berättelsen

Kids' actionspel för Daniel Bibeln berättelsen


Spela spel är ett vanligt förekommande läromedel för att förstärka ett koncept eller en princip i medvetandet hos barn. Spel kan även anpassas för Bibelns berättelser. Några idéer eller berättelser som presenteras i Bibeln kan vara komplicerat eller komplexa för barn, så att lärare kan känna de behöver för att göra lärande roligare med hjälp av spel. "Daniel och lejonets kula" är en spännande berättelse som Bibeln och använda metoden spel hjälper stärka pekar av vem, vad, när, var, varför och hur efter historien har fått höra.

Frågesporter, papper-rensaren Hunts och Bingo

Du kan behöva välja spel som kan spelas när barn sitter. Papper spel som frågesporter, papper gatsopare jagar och bingo är lätt att spela med barn som kan läsa och skriva. Frågesporter bör utformas med frågor från Daniel historien, såsom: Vad säger Bibeln säga lejonen gjorde när Daniel kastades i deras den? Papper-rensaren hunts kan vara så enkelt som bilder införlivas med bilder från historien, gömda i bilden själv, och den första personen att hitta dem alla vinster. Bingo kan styrelser med ord från Daniel historien som "lion", "king" och "Daniel" och spelade tills ett barn har fem ord alla i en rad.

Relay Races

För att införliva Daniel berättelsen i ett stafettlopp spel, in uppgifter för varje barn som relaterar till element i historien. Kreativitet är nyckeln. Använda leksaker, rekvisita, lera, kritor och andra typer av kreativa material, barn kan göra saker som gjuter figurera av ett lejon, en bild av Daniel står inför kungen eller gräva igenom en hög med leksaker att hitta de som bäst relaterar till historien. I ett stafettlopp, barn är placerade i grupper, och de måste utföra en aktivitet innan en annan teammedlem kan ta sin tur. Det första laget att slutföra vinner den tilldelade aktiviteter.

Agera

Barn älskar att rollspel. Studier har visat att låtsas hjälper stärka idéer och koncept i medvetandet hos barn, och använda roll spela, agera eller låtsas spel för att förstärka en Bibeln berättelsen är samma idé. Välja barn spelar rollerna av tecken av Daniel historien (Daniel, lejon, kung, rådgivare) och få dem agera ut historien utifrån vad de minns, med läraren ge vägledning och kommentarer för noggrannhet som behövs. Kostymer är inte nödvändiga, men kommer att lägga till en känsla av äkthet i barnens fantasi.

Aktiva tipspromenad

För några barn är i rummet, kan läraren dölja olika objekt som tillhör Daniel historien runt i rummet, bakom hyllor eller under korgarna. Allt från uppstoppade lejon till ett papper krönar till dockor att representera tecken från historien kan användas. Innan spelet, läraren kan antingen förklara reglerna och låt jakt börjar eller för att göra saker lite mer interaktiv, läraren kan skapa en serie ledtrådar att dela ut till barnen som ger detaljer från historien och vägleda barnen till de motsvarande gömställen.