mynewspapers.net

Kettlebell vs. hantelKettlebells och hantlar är hand vikter som kan användas antingen ensamt eller i ett par för en mängd olika övningar. En hantel är en kort järnstång med ett bredare avsnitt i varje ände. En kettlebell är en järn boll med en triangulär handtag högst upp. Storleken på kettlebells och de flesta hantlar beror på deras vikt.

Funktion

Använda kettlebells och hantlar till ena sidan av kroppen på en tid, känd som ensidiga rörelser, eller båda sidor samtidigt, känd som bilaterala rörelser. Med separat vikter för varje sida kan du stärka muskler på vänster och höger lika snarare än att låta din dominerande sida stjäla showen. Både kettlebells och hantlar är fria vikter, vilket innebär att du kan flytta dem genom alla tre dimensioner. Eftersom din rörelse inte är kontrolleras av en maskin, engagera fria vikter mer muskler att hålla dig balanserad som du lyfter. Enligt kettlebell expert Mike Mahler, eftersom massan på en kettlebell inte är jämnt fördelade som på en hantel, stabiliserande muskler måste arbeta extra hårt för att kontrollera och fånga svängande bollen.

Fördelar

Lyft vikter kan öka prestationsförmågan genom att förbättra en idrottares styrka och kraft. Kettlebells bygga speciellt kraft och smidighet. En välkänd rysk studie citeras ofta av kettlebell entusiaster--känt som den Voropayev studien--hittades att idrottare som tränade bara med kettlebells klarat sig bättre i pull-ups, stående bred hopp, 100 meter sprint och 1 kilometer kör än idrottare som särskilt utbildats för dessa tester. Tyngdlyftning stärker din bindväv, att göra dina senor och ligament skada-tåligare. Viktbärande övningar också öka din benmassa, vilket är särskilt viktigt för personer med låg benmassa.

Vikt urval

Den vikt som du väljer för din Hantel eller kettlebell träning beror på dina mål. Om du vill bygga styrka, välja en tung vikt som du kan lyfta upp till fem gånger. Om ditt mål är att bygga muskelmassa, försök lyfta vikten sex till 12 gånger innan musklerna ger. Om du vill öka din uthållighet och bevara muskelmassa, skjuta för mer än tolv repetitioner. Eftersom många kettlebell hissar omfatta vridmoment och fart, kan du lyfta mer vikt med en explosiv kettlebell hiss än långsam hantel hiss.

Övningar

Kettlebell vs. hantel


Men du kan använda kettlebells för isolering övningen--hissar som använder bara en muskel--är hantlar oftast mer bekväma att lyfta i singel-gemensamma rörelser som bicep lockar och lateral höjer. Både kettlebells och hantlar är lämpliga för många flera gemensamma övningar som knäböj, utfall, rycker och bröstpress. Vissa explosiva rörelser som rengör och gungor arbete bättre med mitten vikt en kettlebell.

Varning

Tunga tyngdlyftning kan orsaka en tillfällig stegring av blodtrycket, särskilt om du hålla din andedräkt. Andas alltid ut som vikt reser från golvet och i som du lägre det tillbaka. Också, tyngdlyftning teknik kräver en del skicklighet och praxis, särskilt för komplexa hela kroppen rörelser som knäböj och rycker. Om du är osäker på hur du utför en ny elevator, samråda med en personlig tränare.