mynewspapers.net

Keramiska Vs. kalksten vs laminat för kök golv

Keramiska Vs. kalksten vs laminat för kök golv


Keramiska, kalksten och laminat är alla populära golv alternativ. Både keramik och kalksten golv måste installeras i kakel, men laminat normalt installeras i plankor eller ark istället. Villaägare bör titta på design och stil av deras kök, tillsammans med deras budget, för att avgöra vilket material som fungerar bäst för deras situation. Laminat är vanligtvis ett bättre billiga alternativ, medan keramik och kalksten är dyrare.

Keramik

Keramiska plattor är gjorda av härdad lera som gräddas i brännugnar i omgångar. Keramiska plattor kan vara svårt att form runt tafatt golvytor, är det ett mångsidigt material. Keramik kan vara glaserade för att visa en mängd färger och porslin versioner kan även göras utan en glans för ett mer naturligt utseende. Keramiska tenderar att kosta runt £5 per kvadratfot, men kan gå högre med mer detaljerat arbete.

Kalksten

Kalksten är en naturlig sten produkt tillverkad av sediment som stelnat gradvis in i stenen. Kalksten är en av de mjukaste typerna av stenar, mjukare även då marmor, och den har mjuka krämvita och bruna färger att matcha. Kalksten kan kommer i kakel former, vanligen 12 av 12 inches, och antingen finslipat eller polerad, beroende på utseende en husägare vill ha.

Laminat

Laminatgolv är gjord av en kärna av fiberskivor. Tillverkarna lägger ett lager av plast över denna styrelse som liknar en annan yta, ofta trä men ibland sten också. Laminat är mjukare än keramik eller kalksten och är det enda alternativet av de tre som kan ge golv en trä-liknande utseende. De är vanligtvis installeras i plankor.

Installation

Laminat är den enklaste typen av golv att installera de flesta husägare ska kunna installera laminat material själva med rätt lim. Laminat tenderar också att vara förlåtande till undergolv; keramik och kalksten plattor kräver även undergolv ska installeras korrekt. På grund av bräcklighet av keramik och kalksten plattor och de särskilda verktyg som behövs för att skära dem, behöva husägare entreprenadarbete till en professionell.

Hållbarhet och underhåll

Laminat är den minst hållbara av de tre alternativen (även om det är mest resistent mot spill) medan keramiska plattor är förmodligen den mest hållbara. Kalksten, har som en naturlig sten, en utmärkt livslängd men kämpar med underhåll frågor. Kalksten är så absorberande och alkaliska att det kan vara lätt missfärgade och permanent skadad av sura ämnen. Villaägare kommer att behöva täta kalksten fullt och återförslut ibland för att skydda den.