mynewspapers.net

Keramiska strykjärn kontra rostfritt stål skarvjärn

Keramiska strykjärn kontra rostfritt stål skarvjärn


Alla strykjärn gör samma jobb, men de är inte alla exakt samma. Deras Basplattor är gjorda av olika material, inklusive keramik och rostfritt stål. Plattan du väljer påverkar hur järn fungerar, dess effektivitet över tid och hur mycket det kostar. Det är värt att överväga för- och nackdelar av varje material innan du väljer vilken järn att köpa.

Skarvjärn

Stryksula av ett järn är den släta sidan som kommer i kontakt med tyget när du stryker. Den utför värme för att eliminera veck. Tidigare hade de flesta strykjärn rostfritt stål eller aluminium skarvjärn; dagens tallrikar kan också ha keramik eller icke-stick beläggningar. En del dyrare modeller använder avancerade metaller såsom palladium. Metall eller beläggning påverkar hur järn fungerar på olika typer av material och dess kostnad och hållbarhet.

Keramiska strykjärn

Keramiska strykjärn har en metall eller plast bas som är täckt med ett lager av keramik. Denna non-stick yta sprider värmen jämnt och effektivt och ger en jämn strykning. Dessa järnklubbor är effektiva på syntetiska material som de är mindre benägna att hålla fast och inte skapa någon statisk elektricitet, men de är dyrare än rostfria modeller. Som en nackdel, kan keramiska ytor fläcken om de plocka upp färgerna från naturliga material och beläggningen kan spricka eller lossnar med tiden på billigare modeller.

Rostfritt stål skarvjärn

Rostfritt stål skarvjärn är tåliga och slitstarka och fördela värmen mycket effektivt över området strykning. Detta ger dem en fördel när Strykningsservice tyngre naturmaterial som bomull och linne; de kan också producera skarpare veck på en större värme. Ytan kan repa om den fångar på metall knappar eller dragkedjor, som skadar plattan och gör strykning mindre smidig över tiden. Rostfritt stål irons är oftast billigare än keramiska modeller.

Stryksula care tips

Några järn tallrikar har en självrengörande katalys funktion. Detta hjälper till att hålla plattan ren och i gott skick. Du kan fortfarande behöva rengöra plattan manuellt från tid till annan. Tillverkare rekommenderar att du använder varmt vatten och en mjuk trasa och att du undviker slipande rengöringsmedel som kan skada plattan--hitta du oftast städinstruktionen i dokumentationen som följer med järnet. Du kan förlänga livslängden på en stryksula i rostfritt stål av inte strykjärn över knappar och dragkedjor.