mynewspapers.net

Kemiska undersökande projekt

Kemiska undersökande projekt


Kemiska undersökande projekt i science använda olika typer av analytiska tekniker för att ta reda på identitet, sammansättning eller toxicitet av olika kemiska ämnen. Det finns flera typer av projekt student eller forskning kan använda när det gäller kemiska undersökningar, samt ett antal tekniker som kromatografi eller massa spektroskopi. Studenter som är i elementära, mitten eller gymnasiet, kan hitta projekt som använder vardagliga objekt, till exempel filtrerpapper, för att illustrera kemi tekniker.

Väte bubblor

Med ättika, skapa en kemisk undersökning av bildandet av väte bubblor. Häll cirka 15 milliliter vinäger i ett provrör eller avmarkera cup. Få en metall spik och sand ner spetsen med sandpapper. Placera spiken inuti provröret med vinäger. Observera som bubblor form runt nageln. Bubblorna är väte bubblor.

Tunnskiktskromatografi

Genomföra ett tunt lager kromatografi (TLC) projekt med växter. Studenter eller forskare kan använda denna teknik för att separera pigment i växter. Riva växt blad i små bitar att extrahera pigmenten. Placera Bladen i mortel och tillsätt sand. Slipa bladen och Lägg isoproply alkohol under omrörning. Placera lösningen i en flaska med en mössa. Strimlat silica plåtar en av åtta centimeter som TLC-plattor. Göra en lösningsmedel lösning med 100 ml färg tunnare, sju milliliter hexan och 3,5 ml av isopropylalkohol. Ta en smältpunkt kapillärrör och dot TLC-plattan med anläggningen extrahera lösning. Upprepa några gånger för att få en större plats. Dot TLC plattan två centimeter ovanför växten extrahera lösning dot med lösningsmedel lösningen. Observera pigment fläck som det skingrar upp plattan. Pigment i växter innehåller olika löslighet beroende på vilken typ av pigment. För exempelvis klorofyll B, som är gulaktigt gröna, är mer lösligt än xanthofyll pigment, flytta som är gul och orange och kommer att längre längs TLC-plattan.

Rättskemi

Rättskemi experiment identifiera material i ett ämne som inhämtats från polisen bevis. Kriminaltekniska kemister candetermine sammansättning, typ av material och av utgångsmaterialet. Utföra Forensic kemi projektet genom att använda papper. Samla ihop två bitar filtrerpapper och markera dina initialer nära kanten av papperet med blyerts. Göra ett litet hål i centrum av papper och använda en svart markör för att göra en liten ring av prickar runt hålet. Vik den andra halvan av papper på mitten och sedan i fjärdedelar. Riva veck och använda veck för att vekar av rullande veck. In denna varmvalsade veken i hålet i uppsatsen. Ta en petriskål och fylla halvvägs med vatten. Lägg pappret över petriskålens med veken pekar i vattnet. Följa vattnet ange veken och flytta över papper med bläck och separera bläcket i olika färger. Ange vilken färg flyttas längst från hålet samt färgerna på bläck.

Färg kemiska reaktioner

Genomföra en kemisk undersökning dock färgbyten. Observera kemiska reaktioner genom att ändra färger med olika kombinationer av kemiska lösningar. Blanda om fyra olika lösningar med vatten i flaskor, kaliumjodid, natrium tiosulfat, natriumhypoklorit, löslig stärkelse. Skaffa en 24 bra platta. Tillsätt några droppar av två olika lösningar i brunnarna, märkning vilka lösningar du kombinera. Iaktta färgskiftningar och notera vilka kemikalier reagerade med varandra.