mynewspapers.net

Kemiska effekter av schampo & balsam

Kemiska effekter av schampo & balsam


Med den ökande medvetenheten om kemikalier och deras effekter på den mänskliga kroppen, har vardagliga objekt, till exempel schampo och balsam, kommit under lupp som potentiellt skadligt. Schampo och balsam är några av objekt de flesta allmänt rapporterats till FDA som orsakar irritation, hårbotten klåda och fjällning och svullnad i händer och ansikte. Som konsument är det viktigt att utbilda dig på de potentiella riskerna med de ingredienser som finns i produkterna du använder.

Natrium Lauryl sulfat (SLS) och Sodium Laureth Sulfate (SLES)

SLS och SLES är vanliga tvättmedel ombud finns i de flesta schampon och balsam. Båda har skummande och avfettning egenskaper och används för att göra hår produkter skum upp och strip hår olja och smuts. Eftersom både SLS och SLES är estrar av svavelsyra, kan inte de vara metaboliseras i levern vilket får dem att stanna kvar i kroppen i dagar efter användning. Även om SLES anses mildare än SLS, är det oftast smittats dioxan, cancerframkallande.

Effekter

Eftersom SLS och SLES fungerar som avfettnings medel, de remsor hår och hårbotten av de naturliga oljor som gör håret glänsande och huden återfuktas. Eftersom dessa kemikalier är så hårda, är hårbotten ofta kvar irriterad och flagnande. Alla kan villkor som för tidigt håravfall, eksem och mjäll orsakas av exponering för SLS och SLES med hjälp av schampo och balsam. Eftersom balsam hålls ofta i hårbotten längre, kan deras effekter vara ännu mer uppenbar än de av schampo.

Långsiktig oro

Eftersom SLS och SLES är giftiga för kroppen och kan inte vara metaboliseras, kan frekvent användning få allvarliga långsiktiga hälsokonsekvenser. En droppe av SLS kan bo i kroppen i upp till 5 dagar, vilket gör att det dags för att resa genom dina vävnader och inre organ. Eftersom människor vanligtvis använder schampo och balsam regelbundet, har SLS och SLES inte tid att gå ur kroppen innan kroppen är utsatt för det igen. En gång i kroppen, SLS härmar aktiviteten av hormonet östrogen, och kan kasta av kroppens naturliga hormonbalans orsakar en mängd allvarliga tillstånd som PMS, manlig infertilitet, bröstcancer och andra cancerformer i kvinnliga.

Alternativ

På grund av en växande medvetenhet om de skadliga effekter som kemiska ämnen som SLS och SLES har på kroppen, har många naturliga hygienprodukter blivit tillgängliga. Din lokala hälso-butik kommer att ha många naturliga alternativ till schampo och balsam som inte innehåller SLS, SLES, färgämnen, parfymer och andra gifter. Vissa människor väljer att göra eget schampo och balsam med naturliga ingredienser kända för att stärka och vitalisera hår som kamomill, honung, äggula och eteriska oljor.