mynewspapers.net

Kemisk bekämpning av vägglöss

Kemisk bekämpning av vägglöss


Vägglöss är blodsugande insekter i familjen Cimicidae. Både nymfer och vuxna livnär sig på människor. De gör detta på natten när vi sover. Denna bugg finns i de norra tempererade klimat i Nordamerika, Europa och Centralasien. Bed bug är känt att livnära sig på människor men också lever på andra däggdjur som möss, råttor, kaniner och höns. Under 1950- och 60-talet denna skadegörare var nästan helt elimineras från Nordamerika på grund av DDT men har kommit tillbaka på grund av lättheten av reser mellan länderna. Denna skadegörare är mycket svårt att bli av med och kräver kemikalier tillgänglig till proffs för fullständig eliminering.

Om vägglöss

Dessa fel är oval och vinglösa, ungefär 1/5-tum lång och rostiga eller mahogny färg. Deras kroppar är tillplattade som en loppa men är inte relaterade. Honan lägger mellan 200 till 500 ägg på något plan. Ägg tar ungefär fem veckor för att nå porr scenen. Det finns fem etapper till vuxen ålder, varje steg som kräver en enda blod måltid att avancera till nästa steg. En säng bugg utfodring kan pågå så länge som 10 minuter. Buggar dölja under dagen i madrass sömmar, i tavelramar, inside möbler klädsel eller under lös tapet. De kan gå utan utfodring för 80 till 140 dagar. Vuxen bor i 10 månader, och det kan finnas upp till tre till fyra generationer per år. Deras bett liknar ett myggbett eller loppor bita. Förutom direkt skada för människor lämnar de bakom en lukt och fekalt fläckar på blad. Vägglöss är svårt att eliminera sina vanor och hur härdig de är. Dessa buggar dölja överallt.

General ytan Spray

Phenothrin med isopropanol, en allmän yta spray som går under handeln namnger Bedlam och Sterifab. Dessa är två bra spray för direktkontakt mot Vägglöss och kan användas direkt på vägglöss. När dessa sprayer används i direkt kontakt sprutning, döda båda kemikalier vägglöss omedelbart. Dessa sprayer används för sprutning stoppade möbler som kommer i direkt kontakt med människor som soffor och sängar. Det kan också användas för allmän plats yta sprutning där du finns koncentrationer av vägglöss. Dessa två spray används eftersom de har en kort återstående livslängd. Dessutom står produktetiketten det inte färgar vattnet-säkert tyger. Som alltid, bör du testa bekämpningsmedel för att se om det kommer fläcken på en liten del först och följ etikett instruktionerna noga.

Insektsbekämpning damm

Insektsbekämpning damm går där sängen buggar gömmer sig i sprickor och skrevor runt sängen. Använda damm tillsammans med andra kemikalier. Dammet tränger igenom den yttre vaxartad pälsen och orsakar felet att torka ut. Insektsbekämpning damm måste tillämpas direkt till buggar. Damm fungerar bättre då sprayer att komma in i sprickor och skrevor. Delta damm är en av de få over-the-counter produkter används för att komma in i sprickor och skrevor runt ditt rum att döda vägglöss. Det är bäst att ha professionella produkten använde sedan en tillgänglig för villaägare eftersom den professionella varumärken har en högre koncentration. Delta damm innehåller deltametrin, som är en pyretroidbaserade insekticid och dödar insekter på kontakt. Kemiskt stängs snabbt nervsystemet av insekten. Det finns mycket få over-the-counter produkter tillgängliga för konsumenterna som fungerar bra på grund av låga koncentrationer av kemiska. Det rekommenderas starkt att ha en licensierad bekämpningsmedel spruta att spraya ditt hus för att döda vägglöss eftersom de har tillgång till mer effektiva kemikalier. Följ anvisningarna på etiketten till alla bekämpningsmedel.

Resterande sprayer

Resterande sprayer är sprayas på ytor och döda när sprayen kommer i kontakt med skadedjur. Avbryta SC är en annan professionell bekämpningsmedel som har detamethrin i det, men det är en odourless spray för inomhusbruk. Det lämnar inga fläckar och är säkert för tyger. Det anses vara en av de bästa sprayer för kontroll av vägglöss. Det är också säkert att använda runt barn. Undvik möbler ytor för långvarig mänsklig kontakt. Den är avsedd för plats sprutning, allmänna ytor, och sprickor och skrevor. En annan kemisk för spray är klorfenapyr. Denna kemikalie säljer som Fantomen. Den är utformad för plats sprutning, inte sprickor och skrevor. Klorfenapyr är en ny klass av bekämpningsmedel. Detta bekämpningsmedel utvecklades ursprungligen för prydnadsväxter skadedjur och kvalster. Det är känt som en pro-insektsmedel, vilket betyder att det metaboliseras till en aktiv insekticid när du har angett värden. Detta gjorde det säkert att tillämpa i områden där de ville skydda fåglar från intag av detta. Det orsakar döden av organismen genom att orsaka störningar i produktionen av ATP, vilket innebär att cellerna dör.

Gasning

När allt annat misslyckas, är gasning den sista utvägen. Det är den dyraste metoden och kräver husägare att lämna sitt hem. Detta är vanligtvis används för att styra den tyngsta av infestationer. En professionell måste användas för att desinficera. Vikane är den viktigaste kemiska används. Den aktiva substansen är sulfonyl fluor som har använts för termiter i mer än 50 år och har bedömts som säker av Naturvårdsverket för användning med vägglöss. Fumigant används mycket av yrkesverksamma döda kackerlackor, termiter och vägglöss i kommersiella och icke-kommersiella strukturer. Dow Elanco är tillverkaren av produkten.