mynewspapers.net

Kemikalier som används för att mjuka upp gummi

Kemikalier som används för att mjuka upp gummi


Innan gummi är klar för användning i vardagliga produkter som trädgård slangar och gummi duckies, måste det botas. Härdningsprocessen innebär att lägga till mjukgörare i naturgummi som gör den mjuk och smidig. Över tiden, de kemikalier som används för att mjuka upp gummi slits och din gummiprodukter förlorar mjukhet, styrka och smidighet.

Kemiska egenskaper

Naturligt gummi har inte mycket elasticitet. När temperaturen sjunker, blir gummit spröd; När de stiger, oftast naturligt gummi mot nedbrytning. Genom att manipulera den kemiska sammansättningen av naturgummi, kan dessa egenskaper förbättras drastiskt. Naturligt gummi består av långa polymern kedjar som kan glida från varandra, orsakar instabilitet. Genom kemisk manipulation, kan dessa långa polymern kedjar är korslänkad. Detta gör en starkare förening vars molekyler inte kommer glida.

Härdning & vulkanisering

När du bota naturgummi, du cross-linking polymera molekyler. Längden på inbördes kopplingar avgör produktens slutliga gummi egenskaper. Sedan 1800-talet, har processen för att bota gummi för användning i olika branscher väckt många utvecklingen i bota agenter. Den första kemiska brukade bota gummi var svavel. Handlingen att bota gummi till användbart material kallas vulkning. Vulkning gör naturligt gummi mindre klibbigt och mycket mer hållbara genom att lägga till bota agenter. Över tiden, dock, bota agenterna börjar att brytas ned och din gummi förlorar styrka och mjukhet.

Svavel

Svavel var den första härdare används för att mjuka upp naturligt gummi och det är fortfarande används idag. Svavel kan inte användas för att mjuka upp Syntetiska kautschuk, dock. Syntetiska kautschuk, lik styren-butadien används för att göra bildäck, kräver peroxid-härdande system. Svavel är en kraftfull kemiska, för att hålla uppe med stigande teknik, är svavel ensam inte tillräckligt för att producera kvalitet gummiprodukter längre.

Tillsatser som

Totalt bota paketet måste göras med flera kemiska tillsatser, med svavel som den viktigaste ingrediensen. Tillsatserna som är nödvändiga för att öka stabiliteten i slutprodukten. Gemensamma tillsatser inkluderar acceleratorer zinkoxid och stearinsyra och anti-degradants som kommer att bromsa nedbrytningen potential av gummi när den utsätts för värme.