mynewspapers.net

Kelp för håravfall

Kelp för håravfall


Hårsäckarna får näring från blodet och använda dem för att producera friska hår tillväxt. Kroppen behöver olika vitaminer och mineraler för att förnya sina celler och hålla sig frisk. Kelp innehåller mineraler som kan hjälpa till att förebygga håravfall.

Vad är Kelp?

Kelp är en stor tång växt i familjen brunalger klassificeras i botaniska ordningen på Laminariales. Det innehåller höga halter av kisel för att förnya hudcellerna i hårbotten. Naturliga svavelhalten aminosyran stimulerar hårsäckarna för tillväxt.

Vad orsakar håravfall?

Alopecia areata är en autoimmun sjukdom som gör att kroppen angriper hårsäckarna av misstag, vilket leder till fläckvis håravfall. Androgen alopeci orsakar skallighet och kan leda till hår gallring med tiden. Enligt Dermadoctor.com, kan psoriasis eller atopisk dermatit och eksem också orsaka hår att falla. Antidepressiva läkemedel, p-piller och hormonella förändringar kan också leda till gallring och håravfall.

Andra alger

Enligt Regrowth.com, Marina extrakt Laminaria digitata alger och Undaria pinnatifida alger innehåller polysackarider som lämnar en naturliga skyddsfilm på hårbotten. Polysackarider lägga till Fuktighetsbevarande fukt och mjukhet till håret, enligt PleasantImage.com, skönhet och wellness webbplats.

Typer

Kelp för hår hälsa och tillväxt finns i kost-supplementet kapslar för förtäring, eller som en botanisk ingrediens i många kommersiella schampo, balsam och hårvårdsprodukter för utvärtes bruk.

Varning

Hairlosshelp.com rapporterade om en 54-årig California kvinna som utvecklat hår och minne förlust från kelp kosttillskott. Läkare tillskrivade giftiga halter av arsenik från kelp, som hon tog fyra gånger den rekommenderade dosen.