mynewspapers.net

Katt mat för katter med njursvikt

Katt mat för katter med njursvikt


Bestämma vad som ska mata katter kan vara knepigt under bästa omständigheter med tanke på deras kräsen karaktär och de många olika alternativ som finns. För katter med njursvikt är valet kritiska därför att deras hälsa påverkas av kvaliteten på och innehållet i den mat de äter. De behöver en kost som är lätt på njurar och som ger de näringsämnen de behöver för att förhindra ytterligare förlust av njurfunktion.

Krav

Katter med nedsatt njurarna kräver en låg-protein diet, så de flesta av livsmedel speciellt planerat på katt i njure fel fokus på detta krav. Dessutom bör dessa husdjur ges mat med minskad fosfor, eftersom njurarna inte ordentligt eliminerar fosfor när de inte är fullt fungerande. Vissa kosttillskott som vitamin B kan ge extra stöd och ofta ingår i en terapeutisk kost.

Hill's K/D recept Diet

Många veterinärer rekommenderar att deras patienter med njurproblem matas en recept kost. Hill's k/d recept mat är ofta tillgängliga direkt i din veterinär kontor. Det har minskat protein, fosfor och natrium klorid och vitamin B-komplex och antioxidanter. Det innehåller dock kött biprodukter och majs, som inte är bra ingredienser för ditt husdjur. Det är tillgängligt i torr och konserverad.

Iams etappvis Renal

Iams etappvis Renal mat också minskat fosfor och, i sitt ord, "optimal protein nivåer" i både torra och konserverade formler. Det ger omega-6 och omega-3 fettsyror, plus Kaliumcitrat att hålla blodet blir för surt. Den använder fiber för att avleda avfall i kolon snarare än att låta dem komma in i blodomloppet där de måste filtreras av njurarna. Den innehåller ethoxyquin, som är kemiska konserveringsmedel som anses vara giftigt med kronisk användning, samt biprodukter och ett högt innehåll av majs.

Purina NF felint formel

Purina NF har sänkta nivåer av protein, fosfor och natrium och lagt till essentiella fettsyror och kalium. Torra formeln innehåller en hög halt av majs, och både torr och konserverade versioner innehåller "djur sammandrag," som oftast kommer från de så kallade "4D djur": döda, sjuka, döende och funktionshindrade.

Andra kommersiella livsmedel

Medan andra kommersiella livsmedel inte kan främjas som är konstruerade för katter med njurproblem, kan vissa högkvalitativa livsmedel vara lämpligt. Leta efter livsmedel med högvärdigt protein och hög smältbarhet (högt värde för kcal/cup), så att din katt inte behöver äta så mycket av maten att låg-protein innehåll förnekas av överkonsumtion. Söka livsmedel där de inte omfattar kemiska konserveringsmedel eller andra artificiella ingredienser. Använd om möjligt ett livsmedel med mänsklig kvalitet eller även ekologiskt kött och utan majs och soja. Och naturligtvis hålla i åtanke de särskilda kraven för låg protein, fosfor och natrium.

Hemlagad kost

Du kan också förbereda dina egna måltider för din katt. Flera veterinärer har utformat livsmedel du kan laga hemma som uppfyller behoven hos katter med njurproblem. Dessa dieter ingår normalt en källa för högkvalitativt kött, ägg, ris och kosttillskott såsom B-vitaminer och essentiella fettsyror. I avsnittet resurser för recept som rekommenderas av Dr Donald Strombeck och Dr. Susan Pitcairn.

Ansvarsfriskrivning

Informationen i denna artikel bör inte betraktas som medicinsk rådgivning. Informationen i denna artikel är inte avsett att behandla, diagnostisera, ordinera eller bota någon sjukdom. Rådgör alltid med din djurs hälsa läkare innan du startar, stoppar eller ändra något som tidigare har ordinerats.