mynewspapers.net

Katt allergi botemedel

Katt allergi botemedel


Katter är stor sällskapsdjur, men de är också en stor allergen för många människor. Det finns inget botemedel för katt allergier, men med några enkla steg hemma och--beroende på svårighetsgraden av allergin--ett besök en läkare, mest sällskapsdjur egendomsrätt kan leva i harmoni med sina katter.

Orsaker och symptom

Katt allergier är dubbelt så vanliga som dog allergier, enligt Web MD. Även katthår inte är den viktigaste källan till problemet, är det faktiskt kattens mjäll, dess saliv och dess urin. Vanliga symptom på katt allergier inkluderar hosta, nässelutslag eller en kliande hudutslag, röda, kliande och rinnande ögon, hudirritation från där katten slickar, biter eller repor, snuva och nysningar. Innan början att behandla en katt allergi, är det klokt att besöka en läkare för att se till att det faktiskt är en katt allergi och inte ett resultat av ett annat hälsoproblem eller en olika allergen.

Medicinska botemedel

Over-the-counter allergi mediciner kan vanligtvis ta hand om en mild till normal katt allergi, enligt Web MD. En over-the-counter antihistamin, avsvällande eller nasal spray kan göra underverk. För mer allvarliga allergier, överväga en recept-styrka medicin som receptbelagda steroider. Allergi skott, en mer dramatisk läkemedel alternativ, är ett alternativ. De är inte garanterat att det fungerar, även om de kan hjälpa i vissa situationer. Prata med en läkare om mer allvarliga medicinska behandling rekommenderas.

Minimera kontakt

Minimera ansikte-till-näsan kontakt med en kattunge är det enklaste sättet att minska allergi problemet. För dem som inte har kattägare men vänner som är, kom ihåg att försöka undvika petting, kramas eller kysser någon annans katt. Gäster som har katter kan föra ilska i en katt-fri hem, så se till att Rengör noggrant efter gästerna lämnar. När du bor i ett hem där en katt lever, se till att katten hålls ut ur rummet innan de anländer, och i samtliga fall vara säker på att ha medicin händig för att förebygga eller lindra allergi utbrott.

Tips för katt-ägare

För kattägare, det sista alternativet är vanligtvis att bli av med en älskling sällskapsdjur, så hantera allergin blir viktiga i stället. Igen, begränsa tid med katten är bra. Personen med allergi bör undvika göra katt sysslor, särskilt när det gäller kattlådan. Stängning av dörrar och hålla sällskapsdjuret i vissa områden i hemmet kan hjälpa. Dammsugning regelbundet och använda ett godkänt HEPA-filter i dammsuga är bra; att bli av med mattan alldeles är ännu bättre. Inte sova med en katt är viktigt. ilska på blad och i madrassen kan bli mycket problematiskt. Det är bäst att arbeta på dessa saker från när en katt träder ett hem; När vanor bildas, kan de vara svåra att bryta. Även om de flesta katter inte är ett fan av badet, är bada en katt ett bra sätt att minska ilska och spridningen av kattens saliv. Over-the-counter allergen förminskningsapparater kan hittas i många sällskapsdjur butiker och avtorkning en katt med en byggnad - eller allergen-reducerande duk kan vara till hjälp för allergisk ägare.